L'últim intent de l'equip de govern de Figueres per salvar el Festival i el Museu del Circ es va descartar en ple extraordinari que es va celebrar ahir a la nit. Després d'un ball de retrets per part de tots els grups municipals, Marta Felip i els seus quatre regidors no van poder sumar els suports suficients per poder tirar endavant una moció, presentada conjuntament amb el Partit Popular, que garantia el compromís d'invertir 1,1 milions els tres anys vinents per al museu i subvencions per als propers dos per al festival.

Amb 7 vots a favor (PDeCAT, PP, i el regidor no adscrit Diego Borrego), 8 en contra (CUP, ERC, Compromís, i els dos regidors no adscrits Manel Toro i Núria Galimany) i 2 abstencions de Ciutadans, Figueres va tancar definitivament la porta a una nova edició del Festival, la qual ja havia anunciat el mateix promotor que no tornaria a celebrar-se.

El grup del PSC no van ni tan sols votar perquè després d'una primera intervenció es van aixecar dels seus llocs i van abandonar la sala. L'exregidor de cultura, Alfons Martínez, va culpar el govern d'haver estat «mercadejant» amb el projecte durant tot aquest temps. «Aquesta moció és ridícula, i ja no té cap sentit. El Circ ja no és a Figueres, hem parlat amb el promotor i ell no n'estava ni al cas d'aquesta moció», va dir.

El grup de Ciutadans també va carregar durament contra els membres del PDeCAT, i els va culpar «d'haver renunciat a la partida durant l'aprovació dels pressupostos» i de «no haver-ho tirat endavant quan es tenia majoria». Els no adscrits Toro i Galimany també es van agafar al mateix argument, a més d'afegir que «no es disposava actualment de cap estudi de viabilitat prou sòlid» que pogués avalar la creació del Museu.

Per part d'ERC, la seva portaveu Agnès Lladó els va recordar que «si no han fet els deures, no ens demanin que els hi solucionem ara» i la CUP es va mantenir ferma a la seva negativa, titllant el projecte «d'error estratègic per a la ciutat» i avisant l'alcaldessa que estaven «perden la credibilitat». «Aquesta moció hipotecarà la ciutat els pròxims anys, ens sembla un despropòsit» va afirmar Òscar Vergés des de Compromís.

El regidor no adscrit Diego Borrego, malgrat aportar el seu sí al govern, va lamentar que a la ciutat «hi hagi infinitat d'equipaments sense cap ús, no només la casa Nouvilas». I el PP, un dels dos impulsors de la moció, va opinar precisament que era «un bon moment per rehabilitar l'equipament».

L'alcaldessa, Marta Felip, va insistir que veia «falta de voluntat, falta d'aposta per la ciutat i molt de tacticisme polític». «Nosaltres mai ens hem amagat i hem dit que hi apostàvem» va afirmar.