Veïns i comerciants del carrer Sant Pau de Figueres estan farts de l'incivisme que hi ha a la zona i rodalia. És per aquest motiu que han decidit emprendre mesures per instar l'ajuntament de Figueres a trobar solucions. Des de fa un mes, han decidit recollir signatures en contra d'un bar que des que va obrir, fa uns anys, només ha portat disgustos als veïns. Actualment han recollit més de 600 firmes. Des que hi ha aldarulls, molta gent no vol passar per un dels carrers més cèntrics de la ciutat perquè els fa por trobar-se situacions desagradables i opten per altres vials.

El local, que està situat al carrer Sant Pau, a tocar de la Rambla, és molt proper, entre altres, a centres escolars com el CEIP Sant Pau i l'institut IES Ramon Muntaner. És habitual que quan passen les noies davant del bar els diguin alguna cosa. Justament per aquest motiu molts pares i mares ja no deixen que els seus fills i filles passin per la zona i, si hi passen, van acompanyats per algun adult. A partir de les vuit del vespre, la gent no s'atreveix a passejar pel carrer.

Mala imatge per a la zona

L'incivisme, la mala educació i la brutícia són a l'ordre del dia. Els veïns i comerciants agrairien més vigilància a la zona, ja que els és habitual trobar gent beguda i fumada a primera hora del matí. Al bar, que podria tenir més de setanta expedients oberts, hi hauria, presumptament, tràfic de drogues, prostitució i venda d'alcohol a menors.

L'Ajuntament n'està al cas

El passat 9 de març, els afectats es van reunir amb el consistori per explicar als responsables municipals la greu situació d'incivisme i la manca de seguretat que pateixen diàriament. De tota manera, el dia d'avui encara esperen solucions a les problemàtiques que van exposar i volen fer arribar la seva decepció a l'alcaldessa, Marta Felip. Els veïns i comerciants consideren que l'ajuntament està essent massa permissiu amb un local en què hi ha hagut diverses baralles, discussions i crits.

Reclamen que es facin actuacions administratives necessàries per a la suspensió de l'activitat i el tancament definitiu del polèmic local, que s'incrementi la presència policial al voltant del carrer Sant Pau i més sortides durant tota la nit, a més de la instal·lació de videocàmeres per millorar la seguretat d'una zona que des de fa temps se sent intranquil·la.