UGT ha informat que l'empresa Suara, que s'encarregava del servei d'atenció domiciliària del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, ha hagut de pagar 45.000 euros a la plantilla per incompliment del conveni.

UGT havia demandat a l'empresa per no computar com a treball efectiu els desplaçaments dels seus treballadors entre servei i servei.

Segons el sindicat, els treballadors han rebut durant aquest mes els 45.000 euros en concepte d'endarreriments per incompliment de conveni.

La denúncia d'UGT es va interposar al març. En aquell moment Suara s'encarregava de la gestió del servei i no computava com a treball el desplaçament entre serveis. "El temps de desplaçament entre el domicili on s'ha prestat l'últim servei abans de la interrupció de la jornada diària -completa o a temps parcial- i el primer domicili en el qual es prestaran serveis després de la interrupció computarà com a temps de treball efectiu com si d'un treballador/a de jornada continuada es tractes" és el que contempla el conveni, diu el sindicat.

La demanda no hagut de ser ampliada a la nova adjudicatària del servei d'ajuda domiciliària, ja que aquesta sí que està compliment amb l'aplicació del conveni.