Persecució de la Guàrdia Civil de la Jonquera per l'AP-7 després que un conductor se saltés un control fronterer. El conductor, en veure's acorralat pels agents, es va aturar al voral mentre fugia cap a França. Va agafar dues maletes plenes de droga i les va tirar daltabaix d'un pont.

Els agents de la Guàrdia van detenir el conductor i després de baixar uns 80 metres per recuperar les maletes i van descobrir 24,3 quilos de marihuana.

Aquest succés va passar ahir pels volts de les nou del matí, quan una patrulla de la Secció Fiscal de la Guàrdia Civil de la Jonquera estava fent un control.

Els agents van fer senyals perquè el conductor s'aturés, però el veihcle, amb matrícula espanyola, va fugir del lloc i va començar a ciruclar per l'autopista AP-7 en sentit França.

Els policies van iniciar una persecució i després d'uns dos quilòmetres de seguiment, els agents de la Guàrdia Civil van veure el cotxe fugit pel voral que s'aturava en un pont d'una gran alçada situat a prop de la frontera francesa.

El conductor va baixar del cotxe i de dins en va treure dues maletes, les quals va llançar al buit daltabaix del pont.

Els agents van baixar fins on havia tirat les dues maletes, uns 80 metres muntanya avall. En obrir-les van veure que a dins hi havia una substància vegetal que va donar positiu en marihuana. En total, hi havia 24,3 quilos.

Per tot això, els agents de la Guàrdia Civil van detenir un ciutadà espanyol, B.B.O, de 45 anys.

180 grams d'heroïna al taxi

En un altre servei, agents d'aquesta mateix unitat de la Guàrdia Civil de la Jonquera, el dimecres passat van aturar un taxi que anava cap a França.

Van identificar els ocupants i en escorcollar els equipatges dels ocupants van descobrir que a dins d'una bossa de mà que portava una passatgera hi havia un embolcall de cel·lofana marró. A dins d'aquesta bossa hi van trobar 180 grams d'heroïna.

Davant dels fets, els policies van detenir una parella de ciutadans francesos -una dona de 23 anys i un home de 45 anys- que havien llogat els serveis del taxi per un suposat delicte contra la salut pública.

D'ambdues actuacions, els agents van instruir les diligències i les van entregar juntament amb els detinguts i la droga, al jutge de Guàrdia de Figueres.