Els Bombers de la Generalitat van estar treballant ahir en un incendi que es va originar en una zona boscosa a la localitat alt-empordanesa de l'Escala. Els agents van rebre l'avís al voltant de les tres de la tarda. Fins al lloc dels fets es van desplaçar quatre dotacions que van poder donar les flames per controlades al cap d'una hora. També es van desplaçar alguns mitjans aeris, els quals finalment no van fer falta perquè el foc ja s'havia resolt.

La zona afectada va resultar ser un terreny forestal i estava ubicat a prop de l'avinguda la Clota, a la zona de les Planasses, els antics terrenys militars. Els Bombers van continuar remullant la zona durant una bona estona per evitar que el foc pogués revifar.

La columna de fum era visible des de diferents punts del litoral i diferents usuaris de les xarxes se'n van fer ressó.

La comarca de l'Alt Empordà va estar durant tota la jornada d'ahir catalogada com a indret amb un perill moderat pel que fa als incendis forestals. La calor i les elevades temperatures van posar en alerta els cossos de seguretat.

De fet, en els darrers dies és un dels llocs on s'han produït més incidències. Un incendi forestal que es va declarar divendres al Casino del Voló, a la comarca del Rosselló, amenaçava l'Empordà.

En només dues hores ja havia cremat 130 hectàrees. La tramuntana que bufava a la zona -amb cops d'entre 30 i 40 quilòmetres per hora- feia témer que l'incendi avancés cap al Pertús i acabés entrant a Catalunya. Cap a les vuit del vespre, el fum d'aquest incendi ja cobria el cel de molts municipis de l'Alt i el Baix Empordà. El foc va obligar a tallar l'N-II i l'AP-7 a la Jonquera en sentit nord, provocant algunes cues de trànsit i es va mobilitzar 250 persones.

L'incendi de fa un any

Fa just un any els Bombers van haver de treballar també per un petit incendi a l'Escala. La causa més probable d'aquest foc, destaquen, va ser un llamp que hauria caigut durant la tempesta elèctrica de matinada. En total, les flames van arrasar una superfície de 200 metres quadrats de massa forestal.