Després que el Consell Comarcal de l'Alt Empordà (CCAE) decidís cessar el seu vicepresident, Manel Toro, el polític figuerenc va emetre un comunicat el mateix dia on explica com li ha estat comunicada la decisió i fa una valoració dels fets que han conduït a aquesta situació.

Segons Toro, el motiu principal pel qual Ferran Roquer, president del CCAE, el va treure de la seva posició va ser «pel vot contrari a la moció presentada pel PDeCAT en favor del Museu del Circ». El passat dilluns, el regidor no adscrit havia pronunciat el seu «no» respecte al document presentat per l'equip de govern de Figueres, liderat per l'alcaldessa de la ciutat Marta Felip.

«Era la tercera trucada que he rebut en els darrers mesos, en les que em traslladava les pressions que ha rebut pel meu acomiadament del Govern: una primera quan es varen tramitar els Pressupostos de l'Ajuntament per al 2017 i no vàrem facilitar-ne l'aprovació; una segona, fa pocs dies, per opinions sobre l'article de l'alcalde Joan Armangué; i aquesta tercera», va dir.

Malgrat aquesta notícia que el treu no només del seu lloc de vicepresident, sinó també com conseller delegat de les àrees de Promoció Econòmica i de Serveis Econòmics així com a membre de la Junta de Govern, Toro va voler recalcar «l'excel·lent tracte i relació que hem mantingut amb Ferran Roquer al llarg d'aquests dos anys al Consell».

Insults de Marta Felip

El regidor va assegurar que per part seva havia «mantingut un respecte institucional inclús front als insults i sortides de to de Marta Felip» i que tant ell com Núria Galimany com a regidors «de base», sense càrrecs ni responsabilitats a l'Ajuntament de Figueres, estem demostrant que era la posició que convé a la ciutat que mantinguem, per defensar els interessos ciutadans amb plena llibertat, lluny de la jerarquia autoritària de l'alcaldessa». «Avui deixo les responsabilitats al CCAE, 'cessat' per pressions, per discrepar i opinar», va concloure.