Tràgic accident a l'Escala. Una noia de 33 anys va morir dimecres a la tarda i tres més van resultar ferides mentre feien una excursió a cavall. Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de l'Escala han obert diligències informatives però es decanten que es tracta d'un fet accidental.

El succés es va desencadenar poc després de les sis de la tarda d'aquest dimecres, mentre un grup estava fent una excursió pel nucli de les Cinc Claus del municipi de l'Escala.

Segons fonts consultades, un cavall es va espantar -el que duia la víctima mortal- i va començar a córrer. I això va causar un efecte cadena amb els altres animals del grup que hi van anar al darrere cosa que va provocar després com una estampida.

La noia finada, de 33 anys i nacionalitat espanyola era veïna de Badalona. Va patir ferides a la zona del tòrax de molta gravetat després que se li desboqués el cavall i que l'animal li acabés passant per sobre.

Tot i això, els efectius mèdics del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va estar intentant reanimar la jove durant una bona estada, però finalment, va perdre la vida.

Dues menors ferides

A més de la víctima mortal, en aquest tràgic accident també van resultar afectades dues menors d'edat -de 14 i 16 anys- i una jove de 19 anys. D'aquestes, la de 14 anys va ser atesa i va anar pel seu propi peu al CAP de l'Escala. Mentre que les altres dues van ser evacuades en ambulàncies del SEM en estat de poca gravetat fins a l'hospital de Figueres, on va ser ateses de les contusions. El grup estava format per una mitja dotzena de persones.

El SEM va activar tres ambulàncies i l'helicòpter medicalitzat. Al lloc també hi van treballar els Mossos d'Esquadra de la comissaria de l'Escala que han obert diligències informatives pel cas, tot i que fonts del cos asseguren que es tracta d'un fet accidental.

Cancel·lació de les reserves

El grup accidentat aquest dimecres a l'Escala estava fent una excursió que va des de l'hípica, que es troba ubicada a la carretera de Sant Martí d'Empúries, fins al nucli de les Cinc Claus. Una excursió que es fa en una zona plana, entre camps i que dura uns 45 minuts. Els responsables de l'hípica ahir van lamentar el fet i van cancel·lar les reserves d'excursions a cavall previstes pel dia, segons l'ACN.