L'arxiu comarcal de l'Alt Empordà ha ingressat el fons de la casa Fages amb documents des del segle XIV fins avui. La família ha comptat al llarg de la història amb personalitats rellevants a la vida política, cultural i social figuerenca. Existeixen documents de valor com correspondència amb polítics com Miguel Primo de Rivera o Cambó.

L'arxivera, Erika Serna, ha explicat que «es de tipologia patrimonial, amb el matís significatiu de contenir grups de documents de caràcter personal, l'existència dels quals ve donada per la presència, a la família, d'algunes personalitats que se significaren dins la vida política, cultural i social figuerenca, empordanesa i catalana».

La directora de l'arxiu en remarca el cas de Narcís Fages de Romà i de Xavier Fages de Climent, per exemple.

La família es va dedicar al dret i va aplegar un patrimoni rural remarcable. Narcís Fages, es va casar amb la pubilla Perramon de Ventalló i va constituir un dels patrimonis empordanesos més importants. Va fundar la Societat d'Agricultura de l'Emprodà (1845), va ser comissari regi d'Agricultura de Girona i va fundar la revista La Granja (1850-1855), entre altres institucions.

Hi ha altres personatges com Francesc Romà i Rossell (estudiat per Ernest Lluch), Marià Fages de Sabater, jurista i diputat a Corts a les legislatures del 1857-1866, amb projecció fora la ciutat. Es conserva correspondència amb polítics com Maura, de la Cierva, Cambó, Ossorio i Gallardo, Leonci Soler i March i Miguel Primo de Rivera, entre altres.L'arxivera destaca també que a l'arxiu hi ha un centenar de pergamins, «entre els quals els de la casa Compte de Creixell de Borrassà i un altre lligall dels segles XIV-XVII».