Els Mossos d'Esquadra han detingut un home que va ocupar un pis i el va llogar a Empuriabrava.

Es va destapar l´existència d´un contracte fals quan els propietaris volien anar al seu habitatge de vacances.

L'arrestat és un home de 29 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Castelló d´Empúries. Va quedar detingut com a presumpte autor d´un delicte d´estafa i falsificació de document públic.

Els fets van tenir lloc el dia 17 de juliol quan els agents de la comissaria de Roses van ser alertats de la possible ocupació d´un immoble al sector Port Alegre de la urbanització d´Empuriabrava. Concretament, la persona encarregada de la cura del pis, en anar a obrir-lo per deixar-lo a punt pels propietaris, va comprovar que havien canviat el pany del domicili.

Amb contracte de lloguer

Els Mossos de la comissaria de Roses van constatar que a dins hi vivia una família que presentava un contracte de lloguer. Els llogaters van explicar que havien fet tractes amb un home que els havia donat les claus del pis i pagaven un lloguer mensual.

Després de veure l´engany, van reclamar a aquest home, el qual els va manifestar que ja els llogaria un altre domicili d´iguals característiques.

Els llogaters van acordar deixar el pis i retornar-lo als seus legítims propietaris. Simultàniament, els agents van iniciar la recerca de l´home que havia realitzat la ocupació del pis, havia canviat el pany i havia fet un contracte de lloguer fals.

Finalment, el passat 21 de juliol el van localitzar i detenir, a Castelló d´Empúries, com a presumpte autor d´un delicte d´estafa i falsificació de document públic.

La investigació continua oberta per tal d´esbrinar si el detingut pot estar implicat en fets similars.

El detingut, que té antecedents, va passar a disposició del Jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de Figueres el qual en va decretat la seva llibertat.