El Jutjat Contenciós número 2 de Girona ha deixat en suspens el ban de l'Ajuntament de Cadaqués que reduïa els horaris als locals d'oci nocturn. El jutjat ha admès la petició de tres locals que demanaven que es permeti continuar com fins ara mentre no s'acabi el procediment judicial. L'Ajuntament la va decidir aplicar per millorar la seguretat i a la convivència veïnal però els locals denuncien que els suposa pèrdues econòmiques.

L'Ajuntament, tal com va publicar aquesta setmana Diari de Girona, va emetre el ban el 31 de maig adreçat als locals de restauració i d'oci nocturn. Va deixar sense efecte les ampliacions horàries que preveu l'Ordre d'Horaris de la Generalitat de Catalunya per a tots els locals de Catalunya durant l'estiu. Tot i que hi ha diferències entre locals d'oci i discoteca, per la majoria suposa mitja hora menys entre setmana i una hora els caps de setmana.

Des d'ahir tornen a obrir en l'horari ampliat després que el Jutjat Contenciós els comuniqués que accepta la mesura cautelar demanada. Ha decretat la suspensió del ban d'alcaldia mentre es decideixi sobre la legalitat i il·legalitat de l'acte administratiu ha informat l'associació Fecasarm que defensa tres locals que van decidir presentar un recurs contenciós.

El president Joaquim Boadas, secretari general de la FECASARM i cap dels Serveis Jurídics de la patronal de l´oci nocturn, insisteix que "vàrem decidir portar la reducció horària als jutjats perquè consideràvem que no era ajustada a Dret, ja que no reunia els requisits de l´article 14 de l´Ordre d´horaris de la Generalitat, doncs ni es concretava a quins locals afectava, ni identificava les molèsties que es provocaven al veïnatge ni tampoc acreditava cap motiu de seguretat, limitant-se la mateixa a reduir els horaris de tots els locals del municipi sense més, pel que la vàrem considerar d´arbitrària i la vàrem recorrer davant el jutjat".

Els locals asseguren que les pèrdues que els ocasiona la mesura són d'un 63% de la recaptació.

L'alcalde, Pep Lloret, va manifestar a Diari de Girona que hi ha un carrer conflictiu amb un parell de locals. Que un informe policial recomanava la mesura i que perquè sigui efectiva van entendre que havia d'aplicar-se a tots els establiments.