L'Ajuntament de Figueres. La posada en servei d'aquest giratori ha portat a modificar algunes direccions de circulació als carrers, com un tram de la Pujada del Castell i el carrer Lasauca.

La cruïlla és una de les entrades a la ciutat dels vehicles procedents de l'N-260, on conflueixen amb els vehicles que circulen per l'avinguda Salvador Dalí, l'antiga N-II. Una part del trànsit és l'intern de la ciutat i la resta de persones que s'adrecen al sector oest o que la creuen.

Amb el nou giratori s'espera millorar la circulació en aquest punt. Per donar fluïdesa i afrontar els canvis, l'Ajuntament ha començat a aplicar algunes modificacions al sentit de circulació de carrers. El pla de mobilitat de l'Ajuntament de Figueres ha decidit l'obertura del carrer Lasauca com a entrada del nou giratori. Comerç Figueres havia plantejat que calien més sortides per evitar embussos des del centre de la ciutat.

A finals de la setmana passada es van acabar de fer els treballs per altres canvis de circulació. L'últim tram del carrer Pujada del Castell també ha canviat de direcció per facilitar la sortida dels vehicles cap a avinguda Salvador Dalí.

El nou giratori, a banda de situar-se en un nexe important d'entrada i sortida de cotxes de la ciutat, és una zona on hi ha la biblioteca municipal i un dels sectors amb locals d'oci.

Les obres

Una de les peculiaritats de la rotonda és que té unes dimensions i una forma ovalada no habituals als giratoris. A més, a la part central s'hi ha mantingut un edifici que durant anys va acollir l'oficina de turisme. Diferents passos de vianants donen accés a la part central del giratori on hi ha l'edifici.

Les obres de la rotonda van començar l'octubre de 2015 i han tingut un termini d'execució d'uns nou mesos. Durant aquest temps han comportats importants restriccions al trànsit que s'han anat modificant per anar-se adaptant als treballs que s'estaven executant.

Els treballs els ha portat a terme el Ministeri de Foment. Avui està prevista la inauguració amb la presència, entre d'altres, del delegat del Govern en funcions, Juan Manuel Sánchez-Bustamante.