L'eliminació del Pla d'Usos de la possibilitat de mantenir l'escola de vela de Santa Margarida on tampoc s'ha adequat un canal públic de sortida com es va acordar perquè es pugui practicar l'esport; el top manta que aplega cada vespre centenars de venedors il·legals; i el botellón a espais públics van portar ahir al vespre veïns de l'Associació de Comerciants de Santa Margarida a protestar davant l'Ajuntament. Consideren que els polítics no tenen en compte aquesta urbanització.

El govern (PdeCAT) va decidir eliminar de la platja de Santa Margarida la pràctica d'esports de vela per evitar molèsties amb els banyistes i no es va tornar a convocar el concurs per a l'escola de vela. Després de les crítiques de l'oposició i veïns es va decidir atendre un suggeriment de la Federació Catalana de Vela per crear un canal públic perquè puguin fer-ne ús les persones que practiquen aquest esport, encara que no hi hagi cap escola.

Però a ple mes d'agost encara no s'ha concretat res, malgrat que el govern sosté que s'està gestionant. Això suposa que els milers de turistes o residents que visiten la urbanització si volen practicar aquests esports s'han de desplaçar fins al port de Roses. El president de l'associació, Ricarco Moraes, constata que això acaba fent que, per exemple, molts windsurfistes busquin la manera d'accedir a l'aigua per llocs on no està regulat i adverteix que la prohibició dels esports nàutics perjudica el turisme d'un dels sectors amb més visitants de Roses. «És molt injust que a una urbanització residencial nàutica es prohibeixi la pràctica i l'ensenyament dels esports nàutics a la platja», va dir.

La problemàtica és la gota que ha fet vessar el vas, diuen, i que se suma a moltes altres que pateixen. «Estem indignats de la poca actuació i falta de voluntat dels nostres polítics», diuen des de l'associació.

Es refereixen a l'eterna problemàtica del top manta i a una cada vegada més present, el botellón Creuen que és resultat de la deixadesa a la segona línia de mar i asseguren que «ens trobem desprotegits del descontrol que viu políticament Santa Margarida». Consideren que transmet «inseguretat als turistes, als mateixos comerços i també als residents de la urbanització residencial nàutica».

L'Associació de Comerciants demana poder participar en la modificació del Pla d'Usos on «poder fer us de la nostra paraula i voluntat per decidir el futur de la nostra urbanització».

Per part seva, l'alcaldessa, Montse Mindan, respecte al canal per poder sortir amb veles va afirmar que estan pendents que ho autoritzi capitania marítima, tot afegint que s'ha insistit i que «no podem marcar-lo sense el permís». Pel que fa al top manta, va assegurar que se senten «molt sols» perquè aquest any no tenen el suport de Guàrdia Civil i Mossos. La resposta que els han donat és que no hi ha prou efectius perquè han d'atendre altres temes. La Policia de Roses es va reforçar amb sis agents per destinar-los al passeig, però «no podem frenar-ho» perquè hi ha 400 manters.