Roses debatrà la modificació del ROM perquè el públic pugui intervenir als plens

03.08.2017 | 10:49

L'ajuntament de Roses va aprovar dilluns una moció d'ERC per reprendre les negociacions per modificar el Reglament orgànic municipal per tal de fomentar la participació ciutadana amb mesures com deixar que s'intervingui als plens.

El regidor d'ERC, Joan Plana, ha explicat que «els ciutadans puguin intervenir a les sessions i les entitats puguin presentar mocions» i participar així d'una manera més activa en el que és el màxim òrgan de govern muncipal. Per a ERC, és «un pas endavant en aquest àmbit de la participació».

La idea és que els ciutadans puguin interventir preguntant al torn final de precs i preguntes. A més, que les entitats puguin presentar propostes d'interès que es puguin debatre al ple sempre que que compleixin uns requisits.

Els republicans esperen que pugui tirar-se endavant al més ràpid possible. S'espera que abans de finals d'any pugui està aprovat aquest reglament per tal que a partir de l'any vinent ja es puguin posar en marxa els canvis.

La moció es va aprovar amb els vots d'ERC, Unió Municipal de Roses, PSC, C's i Gent del Poble. El PdECAT i el PP es van abstenir.

Des d'ERC es va aprofitar per posar de manifest que la modificació del Rom no és l'única mesura de participació ciutadana que s'ha debatut al ple. S'ha aprovat també constituir altres mecanismes com la Comissió de suggeriments i reclamacions o el canal de notificacions instantànies als ciutadans. Aquestes mesures encara s'està pendent d'aplicar-les.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema