El jutjat contenciós número 2 de Girona ha aturat un nou intent de l'Ajuntament de Cadaqués de reduir l'horari d'obertura dels locals d'oci nocturn. L'alcalde, Pep Lloret, va emetre ahir un ban en el qual limitava el tancament, però en aquesta ocasió restringint-ho al carrer Miquel Roset. Des de l'entitat Fecasarm que representa quatre dels locals es va interposar un nou recurs contenciós. El jutjat ha deixat en suspens el ban.

El president de Fecasarm, Joaquim Boada, considera «temerari» i «una burla a la resolució judicial» que, sense nous informes ni fets que demostrin la relació d'incidents amb els locals, s'emeti un ban pocs dies després que s'aturés el primer. Per Boada, és una maniobra en què veu indicis d'un possible delicte de prevaricació perquè coneixedor de la decisió judicial la intenta esquivar.

El ban es va emetre ahir i suposava entre mitja hora i dues i mitja hores de reducció al tancament dels locals depenent si són locals musicals, sales o discoteques. A més, adverteix Fecsarm, es fa un dels caps de setmana forts de l'estiu. El que fa l'Ajuntament és impedir que s'ampliï l'horari a l'estiu tal com permet la Generalitat.

En el primer ban, tal com va manifestar l'alcalde a Diari de Girona, malgrat consideren que la zona problemàtica és el carrer Miquel Roset, es va decidir que s'extencia a tot el terme perquè si no les mesures no tindrien efecte i, a més, consideraven injust fer-ho només a un carrer.

Ara, però, s'havia limitat al carrer Miquel Roset. Des de la Policia Local s'han donat a conèixer des del dia que es va suspendre el ban incidents a aquest carrer.

«Botellon» a la zona

Des de Fecasarm, però, posen de manifest que els incidents tenen lloc hores més tard que la majoria dels locals hagin tancat. I, a més, qüestionen que els protagonistes siguin clients dels locals. De fet, fotografies que figuren als informes aportats per l'Ajuntament el primer recurs apareixen restes de begudes però són ampolles de dos litres i llaunes. Des de Fecasarm posen de manifest que són una prova més que a la zona, en un parc infantil, és habitual veure botellon. Des de l'Associació insisteixen que els establiments no són els responsables de les actituds incíviques d'algunes persones quan surten a la nit.

Fecasarm està portant a terme campanyes a Cadaqués i altres punts com l'Escala per conscienciar els clients de la necessitat de veure amb mesura i ser cívics.

Respecte de la posició de l'Ajuntament, ahir, en conèixer el nou ban van interposar un nou recurs contenciós que ha anat a parar al mateix jutjat que instrueix el primer. «El jutjat ha decretat mitjançant interlocutòria dictada avui mateix que acceptava la petició de la Fecasarm i que deixava en suspens cautelarment el segon ban dictat per l'alcalde», han informat. «El més sorprenent de l'actuació municipal ha estat que han volgut utilitzar els mateixos arguments i informes policials que ja van ser tinguts en compte a l'hora de decretar la primera limitació horària» i que «va ser tombada».

Qualifiquen la mesura d'»injusta, il·legal i dictada a traició un divendres a la matinada del mes d'agost per evitar la seva impugnació».