El Bisbat traurà les abelles de la Basílica després que piquessin la cantant Rosana

La intèrpret va fer partícip el públic de més d'una picada i l'ajuntament espera que es puguin retirar abans del Terra de Trobadors · Els apicultors han trobat cinc ruscs, la majoria als forats entre les parets de la façana i les parets interiors

10.08.2017 | 12:48
El Bisbat traurà les abelles de la Basílica després que piquessin la cantant Rosana

La Basílica de Castelló d'Empúries té ruscs d'abelles en diferents punts que s'està estudiant com retirar-los per evitar que generin molèsties quan es porten a terme activitats a la plaça. Durant el concert de Rosana el 28 de juliol, la mateixa cantant va anar relatant al públic com la picaven. El Bisbat s'encarregarà de veure com es resol abans que se celebri el Terra de Trobadors. La majoria estan entre les pedres i s'ha de foradar per retirar-los.

La cantant es va agafar amb humor la presència de les abelles a l'escenari atretetes probablement pel soroll i la llum. Però a partir de la segona cançó els insectes que han fet els nius dins forats de la façana van començar a atacar els músics.

La cantant va fer partícip el públic que l'havia picat una abella, però no va ser l'única picada. «Al final me n'anirè amb un altre coll», va dir, «no sé quants cops m'han picat». Potser per això, tot i que és corrent als seus concerts, va estar-se força estona cantant entre el públic.

Les responsables de l'anècdota són les abelles que fan ruscs des de fa anys a l'estructura del temple, tot i que fins avui no havien donat problemes. La celebració dels concerts de Sons del Món en aquest punt i d'altres activitats sumat a la presència d'un rusc en una zona força baixa ha fet necessari mirar de solucionar-ho.

L'alcalde, Salvi Güell, ha explicat que en començar a fer les gestions per part de l'Ajuntament per resoldre-ho, es va comentar al Bisbat que és el responsable del temple i que va decidir dir que ja se'n feien càrrec. Des de la institució ja havien cridat apicultors perquè ho estudiessin durant aquest any. A la darrera visita arran dels fets van detectar-ne cinc.

Els ruscs estan situats, excepte un, al buit que queda entre la paret de la façana i les parets interiors.

La majoria estan força enlaire i no suposen perill, però se situa a una part més baixa. També els va permetre veure un tipus de rusc poc habitual aquí amb els panells de mel per fora.

El Bisbat s'espera que porti a terme en breu una actuació per poder extreure el rusc amb la mínima intervenció al temple que està declarat bé cultural d'interès local (BCIL).

Des del serveis tècnics de l'Ajuntament han informat que el procediment quan s'alerta de la presència d'un rusc molest és que des de l'Ajuntament es dona avís als apicultors que el traslladen emportant-se la reina mare.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Els estanys dels Aiguamolls, secs a l´estiu

Com cada any a aquesta època seguint el cicle natural dels de la zona mediterrània perden l´aigua...

Un home resulta ferit en un xoc entre dos camions a l´AP-7 a la Jonquera

Un home resulta ferit en un xoc entre dos camions a l´AP-7 a la Jonquera

L´accident va obligar a tallar carrils de la via i va generar retencions que van arribar als cinc...

Els Mossos retiren la via ferrada d´Albanyà per manca de seguretat

La unitat de muntanya la va revisar després que quatre persones resultessin ferides en caure una...

Un motorista ferit en un accident amb un senglar a Llançà

Un motorista ferit en un accident amb un senglar a Llançà

L'animal va creuar per la carretera local al vespre i va impactar contra la moto

Un ferit en un xoc entre dos camions a l´AP7 a la Jonquera

Un ferit en un xoc entre dos camions a l´AP7 a la Jonquera

L'accident ha obligat a tallar els dos carrils de la via on hi ha retencions

Castelló amplia el mercat de Terra de Trobadors fins a 120 parades i més carrers

Castelló amplia el mercat de Terra de Trobadors fins a 120 parades i més carrers

L'Ajuntament vol que sigui el mercat medieval de referència a Catalunya · S'han incorporat espais...

Enllaços recomanats: Premis cinema