Figueres estrenarà a l'Acústica un protocol contra agressions i actituds sexistes

L'Ajuntament l'ha aprovat i condemna tan quan s'agredeix físicament com maneres d'actuar

08.08.2017 | 09:41
Un concert de l´Acústica.

L'Ajuntament de Figueres ha aprovat un protocol contra les agressions sexistes als esdeveniments festius que es posarà en marxa per l'Acústica, a finals d'agost. Aborda, no només les agressions més visibles sinó també les actituds i comportaments sexistes.

Burles, envair l'espai personal, mirades i i insinuacions no desitjades o insistir davant d'una negativa són maneres d'actuar que el protocol condemna, així com qualsevol agressió física.

El protocol contra les agressions sexistes en les Fires i Festes de la Santa Creu i esdeveniments festius es va aprovar al ple de dijous per unanimitat. És la proposta de la comissió institucional que, a través d'un procés participatiu, ha consensuat el protocol d'actuació entre entitats, grups i col·lectius diversos i l'equip tècnic de l'Ajuntament.

El protocol contra les agressions en els esdeveniments festius de la ciutat fa especial atenció a la prevenció i a la sensibilització sobre aquest tipus d'agressions. Aborda no només les agressions més visibles (les físiques), sinó totes aquelles actituds i comportaments que sovint no són reconeguts per la seva naturalització en els espais festius o l'espai públic.

Aborda aquestes violències del sistema patriarcal des d'una perspectiva estructural i global.

Un punt de suport

L'element principal és el Punt de Suport, un espai físic que es trobarà en els grans esdeveniments de la ciutat on professionals en l'àmbit realitzaran tasques de sensibilització entorn de la diversitat de violències masclistes, així com oferiran informació sobre els recursos, acompanyament i coordinació amb les forces de seguretat en cas de necessitat.

El pròxim 24 d'agost l'Ajuntament de Figueres realitzarà una xerrada informativa oberta sobre el protocol i, específicament, sobre el funcionament del Punt de Suport.

El protocol també proposa una campanya comunicativa que s'incorporarà a la imatge gràfica i la identitat dels esdeveniments festius.

Pla d'Igualtat

La regidora de la Dona, Dolors Pujol i la regidora del grup municipal de la CUP i presidenta per delegació de la comissió, Natàlia Sànchez Dipp, consideren que amb el protocol es fa un primer pas per treballar les iniciatives que contempla el nou Pla d'Igualtat, que s'ha fet vigent de forma recent. Natàlia Sànchez destaca que la comissió institucional per a la redacció del protocol anirà avaluant les actuacions al llarg de la seva implementació de forma pública i modificant en el cas que s'hi hagin d'introduir millores.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

L´Estat cedeix a Figueres quatre solars per fer-hi aparcaments públics gratuïts

L´Estat cedeix a Figueres quatre solars per fer-hi aparcaments públics gratuïts

Juntament amb la reurbanització del carrer Joan Arderius, es crearan 120 places lliures de pagament

La Guàrdia Urbana de Figueres intervé dotze comptadors irregulars a la ciutat

La Guàrdia Urbana de Figueres va intervenir ahir un total de 12 comptadors irregulars...

Els estanys dels Aiguamolls, secs a l´estiu

Com cada any a aquesta època seguint el cicle natural dels de la zona mediterrània perden l´aigua...

Un home resulta ferit en un xoc entre dos camions a l´AP-7 a la Jonquera

Un home resulta ferit en un xoc entre dos camions a l´AP-7 a la Jonquera

L´accident va obligar a tallar carrils de la via i va generar retencions que van arribar als cinc...

Els Mossos retiren la via ferrada d´Albanyà per manca de seguretat

La unitat de muntanya la va revisar després que quatre persones resultessin ferides en caure una...

Enllaços recomanats: Premis cinema