Figueres recorre al fons de contingència per pagar sous a Ecoserveis i el deixa en 15.000 €

L'oposició els retreu que en comptes de preveure-ho al pressupost ho treguin d'aquesta partida, que ara deixaran només en uns quinze mil euros

08.08.2017 | 09:41
El ple celebrat dijous, on es va aprovar.

L'Ajuntament de Figueres ha aprovat treure del fons de contingència 186.000 euros dels 216.000 euros necessaris per poder pagar els salaris que suposen els acords presos amb els treballadors de l'empresa mixta Ecoserveis durant la vaga d'escombraries per Nadal. L'oposició, excepte el PP, va criticar que s'optés per treure-ho d'aquest fons que és per a despeses imprevistes.

El regidor d'Hisenda Jordi Masquef va explicar que es porta a terme una modificació de crèdit per destinar la major part del que conté al fons a pagar als treballadors l'acordat el 24 de desembre després de diversos dies de vaga. El fons es queda amb uns quinze mil euros i la resta s'utilitzarà per poder complir l'acord en «unes remuneracions totalment legítimes que han de percebre els treballadors d'aquesta empresa mixta».

El primer a criticar la maniobra va ser el regidor de Compromís Òscar Vergés, que considera que la ciutat pot tenir molts imprevistos en el que queda any i que hi ha centenars de persones que viuen en els llindars de la pobresa. Vergés va dir clarament, com també el regidor de Cs Hector Amelló i Manel Toro, que això no és una contingència.

Natàlia Sánchez, de la CUP, va afegir que creia que era deliberat per no haver d'incloure-ho al pressupost i que ara ho porten a ple manifestant una mena de «xantatge» perquè si no s'aprova no es poden complir els acords. Va criticar aquesta manera de governar.

El regidor d'Hisenda va voler aclarir que no estan obligats a dotar el fons de contigència i que es dota per un principi de prudència.

El punt es va aprovar com també els plans de gestió dels anys 2016 i 2017 amb l'actualització del cost després dels acords. L'alcaldessa, Marta Felip, va manifestar que esperen que siguin els últims.

L'octubre del 2016 es va acabar la concessió de l'empresa Ecoserveis que ofereix el servei de neteja, recollida d'escombraries i enllumenat. Es pretén treure a concurs neteja i escombraries i passar a l'altra empresa de serveis municipals Fisersa enllumenat.

Els treballadors d'Ecoserveis van portar a terme una vaga per aprovar un conveni que els permeti mantenir les condicions salarias.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Els Mossos retiren la via ferrada d'Albanyà per manca de seguretat

La unitat de muntanya la va revisar després que quatre persones resultessin ferides en caure una...

Un home resulta ferit en un xoc entre dos camions a l´AP-7 a la Jonquera

Un home resulta ferit en un xoc entre dos camions a l´AP-7 a la Jonquera

L´accident va obligar a tallar carrils de la via i va generar retencions que van arribar als cinc...

Els estanys dels Aiguamolls, secs a l´estiu

Com cada any a aquesta època seguint el cicle natural dels de la zona mediterrània perden l´aigua...

Un motorista ferit en un accident amb un senglar a Llançà

Un motorista ferit en un accident amb un senglar a Llançà

L'animal va creuar per la carretera local al vespre i va impactar contra la moto

Un ferit en un xoc entre dos camions a l´AP7 a la Jonquera

Un ferit en un xoc entre dos camions a l´AP7 a la Jonquera

L'accident ha obligat a tallar els dos carrils de la via on hi ha retencions

Castelló amplia el mercat de Terra de Trobadors fins a 120 parades i més carrers

Castelló amplia el mercat de Terra de Trobadors fins a 120 parades i més carrers

L'Ajuntament vol que sigui el mercat medieval de referència a Catalunya · S'han incorporat espais...

Enllaços recomanats: Premis cinema