Els Mossos d'Esquadra investiguen un robatori de cable telefònic a Torroella de Fluvià d'on els lladres es van endur més de mig quilòmetre d'un tram de la línia que passa paral·lela a la carretera local GIV-6217. Es calcula que el material robat té un valor de 5.000 euros i que reposar-lo en suposarà cap a 9.000. L'incident va afectar més de dos-cents clients que es van quedar sense telèfon ni internet.

El robatori s'hauria produït al voltant de quarts de vuit del vespre. Poc després la companyia es va adonar que tenia més de dos-cetns clients sense el servei.

Inicialment, es van pensar que es tractava d'una avaria. L'endemà al matí quan els tècnics es van desplaçar a la zona per a inspeccionar la línia sobre terreny, van adonar-se que algú havia serrat els cables a consciència i se'ls havia emportat.

En concret, van tallar tota l'estesa entre quatre torres (tres cables de 245 metres cadascun).

Els lladres haurien pujat als suports de la línia divendres al vespre i van tallar els cables. En concret, es van endur tot el cablejat que hi havia entre els pals 40 i 44 (tres cables de 245 metres cadascun).

Els Mossos d'Esquadra investiguen els fets i ahir encara no s'havia pogut detenir els responables.

A l'Alt Empordà algunes poblacions han patit en els darrers anys nombrosos robatoris de cablejat de telèfon. És el cas, per exemple, de Borrassà on els veïns han arribat a estar fins a cinc dies sense el servei.