La barrera del pas a nivell del tren a Figueres va deixar de funcionar ahir unes dues hores, segons la informació municipal. El motiu va ser una avaria elèctrica. Per seguretat per als conductors i per regular el trànsit la Guàrdia Urbana i els Mossos van bloquejar l'accés i van donar pas alternatiu.

A tres quarts d'onze del matí l'Ajuntament va donar l'avís de la incidència que havia començat una estona abans al pas a nivell de l'avinguda Vilallonga d'entrada i sortida de la ciutat, a tocar de l'estació de tren. És el pas a nivell principal de la ciutat.

Una patrulla de la Guàrdia Urbana i una dels Mossos d'Esquadra es van situar a banda i banda de la barrera. L'avaria elèctrica impedia que una de les parts baixés per alertar del pas d'un comboi.

L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) va enviar els tècnics per reparar l'avaria.

Mentre, el trànsit es va regular amb els agents. No es va restringir la circulació sinó que es va donar pas alternatiu coordinant-se amb Renfe per conèixer el moment en què havien de circular combois.

L'Ajuntament va informar a tres quarts de dotze del migdia que es treballava en la reparació per normalitzar la situació com més aviat millor. A tres quarts de quatre es va recuperar la normalitat.

Una mica més avall, a la rotonda a l'altura del supermercat Gros Mercat un autobús va quedar encallat a la petita rotonda que hi ha a la zona, un incident que va generar algun problema afegit al trànsit de l'avinguda Vilallonga.