Un jove de 21 anys i veí de Vilafant ha denunciat una agressió homòfoba durant la festa major de Castelló d´Empúries aquest divendres a la matinada. El noi, que ha presentat una denúncia davant dels Mossos d'Esquadra, va rebre un cop de puny que li ha provocat un edema lleu al pòmul esquerre. Un company també va ser agredit.

Segons relata, ell i el seu company sentimental -que no ha volgut presentar denúncia- es trobaven en un aparcament del municipi quan tres nois d´entre 18 i 20 anys se´ls van acostar i els van preguntar si es discutien per una noia.

Un petó com a prova

Els joves van respondre que eren homosexuals però, segons relata la víctima, els agressors no s´ho van creure i els van reclamar que es fessin un petó per demostrar-ho.

La parella va accedir-hi i els tres joves haurien marxat fent comentaris despectius. Davant d´això, el seu company els va titllar d´homòfobs i va ser llavors quan, segons la denúncia, van tornar i els van agredir.

Els fets es remunten al 4 d´agost pels volts de les quatre de la matinada durant un dels actes de la festa major del municipi.

El denunciant i el seu company

-que no ha volgut constar a la declaració davant dels Mossos d´Esquadra- estaven «debatent» a l´aparcament.

Els joves havien estat gaudint dels actes de la festa major i ja es disposarien a marxar amb el cotxe.

Va ser llavors quan, tal com fa constar a la denúncia, tres desconeguts, que creuen que tenien entre 18 i 20 anys i de complexió prima, els van abordar. Segons explica, es va apropar a ells i els van preguntar perquè discutien. Els van demanar si era per una noia però ells els van respondre que no, que eren homosexuals.

El denunciant assegura que van continuar preguntant i els van dir que no s´ho creien i va serllavors quan els van demanar un petó com a prova de la seva orientació sexual.

Els joves van accedir-hi i, després d'això, els tres nois van marxar proferint els comentaris despectius cap als dos joves.

Es queixen i els agredeixen

La situació, explica el noi, va enutjar el seu company sentimental que els va acusar al crit d'«homòfobs». Va ser aleshores quan, segons relata, van tornar i els van agredir.

Al seu company li van propinar una coça a la panxa i a ell, un cop de puny a la cara. Tal com consta a l'informe mèdic, l'agressió li ha provocat un edema lleu al pòmul esquerre.

Dimarts, després de fer-se una revisió al CAP de Vilafant, va presentar una denúncia a la comissaria dels Mossos d´Esquadra de Figueres.

La policia li ha ensenyat fotografies de la base de dades amb l´objectiu de poder identificar els presumptes agressors però de moment no els ha reconegut.