Desestimen el recurs a l'acomiadament de l'exdirectora del Museu de l'Empordà

El tribunal considera que la relació contractual no era de caràcter laboral sinó "eventual"

10.08.2017 | 16:26

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat el recurs d'apel·lació presentat per l'exdirectora del Museu de l'Empordà de Figueres pel seu acomiadament l'any 2015 i li imposa el pagament de les costes del procés, fixant un màxim de 300 euros. L'alt tribunal considera, tal i com ja va dictaminar el Jutjat Social Número 1 de Figueres, que la relació existent entre la recurrent i el consorci del museu no era de caràcter laboral sinó de "funcionari eventual directiu". "Fins que va finalitzar la relació, en cap moment, va impugnar el seu nomenament com a personal eventual directiu, ni tampoc les seves nòmines, que se li abonaven per aquesta condició", remarca la sentència. La decisió judicial arriba després que el Jutjat Contenciós Administratiu Contenciós Número 3 de Girona desestimés el recurs interposat contra el seu cessament.

L'Ajuntament de Figueres va acomiadar la directora del Museu de l'Empordà, Anna Capella, a finals de 2014 argumentant que dissolia el consorci que fins aleshores el gestionava i que volia canviar el model de gestió de l'espai. El Jutjat Social Número 1 de Figueres va desestimar la primera demanda interposada per Capella en considerar que la relació contractual que la unia amb l'Ajuntament no era laboral i, per tant, de la seva competència. Capella va presentar recurs i el TSJC el va desestimar emplaçant-la a emprendre la via del Suprem o del Contenciós Administratiu, que de nou va desestimar-li el recurs. Finalment, va interposar-ne un d'apel·lació davant del TSJC.

Concurs públic

El tribunal coincideix amb el Jutjat Social, i conclou que la relació no era laboral sinó de "personal eventual directiu". En aquest sentit, recorda que, abans que la cessessin, mai va impugnar el seu nomenament com a tal. Per això, remarca la sentència, "no resulta acceptable que ara, una vegada refusada per la jurisdicció social la relació laboral que pretenia la recurrent, aquesta intenti davant de la contenciosa administrativa que se li admeti una mutació del contracte com a eventual en un contracte d'interinatge i que les seves funcions són de caràcter permanent". Per tot plegat, desestima el recurs i li imposa el pagament de les costes, que limita a un màxim de 300 euros.

El segon tinent d'alcalde, Jordi Masquef, afirma que "aquesta sentència tanca definitivament aquest capítol i permet mirar en positiu i cap al futur del Museu de l'Empordà". En aquest sentit, avança que al setembre es nomenarà el nou director o directora que s'escollirà a través d'un concurs públic amb projecte.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Castelló tapia una casa cremada que ocupaven com a magatzem

Castelló tapia una casa cremada que ocupaven com a magatzem

Presentava un estat lamentable amb andròmines per totes les estances

Oriol Llauradó presenta la seva reflexió de videoart a Cadaqués

Oriol Llauradó presenta la seva reflexió de videoart a Cadaqués

L'artista català Oriol Llauradó va mostrar diumenge passat a Cadaqués el seu...

L´itinerari cultural de la platja d´Espolla s´iniciarà aquest setembre

L'itinerari cultural que podran seguir els visitants de la platja d'Espolla, a Fontcoberta, es...

Últim impuls al convent dels Caputxins

Últim impuls al convent dels Caputxins

L'Ajuntament aprova iniciar la darrera fase de les obres, que ha de permetre completar un projecte...

Figueres assisteix a l´homenatge a Pep Ventura a Alcalá la Real

Figueres assisteix a l´homenatge a Pep Ventura a Alcalá la Real

L'Ajuntament de Figueres està participant a les celebracions dels dos-cents anys del naixement del...

Enllaços recomanats: Premis cinema