Desestimen el recurs a l'acomiadament de l'exdirectora del Museu de l'Empordà

El tribunal considera que la relació contractual no era de caràcter laboral sinó "eventual"

10.08.2017 | 16:26

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat el recurs d'apel·lació presentat per l'exdirectora del Museu de l'Empordà de Figueres pel seu acomiadament l'any 2015 i li imposa el pagament de les costes del procés, fixant un màxim de 300 euros. L'alt tribunal considera, tal i com ja va dictaminar el Jutjat Social Número 1 de Figueres, que la relació existent entre la recurrent i el consorci del museu no era de caràcter laboral sinó de "funcionari eventual directiu". "Fins que va finalitzar la relació, en cap moment, va impugnar el seu nomenament com a personal eventual directiu, ni tampoc les seves nòmines, que se li abonaven per aquesta condició", remarca la sentència. La decisió judicial arriba després que el Jutjat Contenciós Administratiu Contenciós Número 3 de Girona desestimés el recurs interposat contra el seu cessament.

L'Ajuntament de Figueres va acomiadar la directora del Museu de l'Empordà, Anna Capella, a finals de 2014 argumentant que dissolia el consorci que fins aleshores el gestionava i que volia canviar el model de gestió de l'espai. El Jutjat Social Número 1 de Figueres va desestimar la primera demanda interposada per Capella en considerar que la relació contractual que la unia amb l'Ajuntament no era laboral i, per tant, de la seva competència. Capella va presentar recurs i el TSJC el va desestimar emplaçant-la a emprendre la via del Suprem o del Contenciós Administratiu, que de nou va desestimar-li el recurs. Finalment, va interposar-ne un d'apel·lació davant del TSJC.

Concurs públic

El tribunal coincideix amb el Jutjat Social, i conclou que la relació no era laboral sinó de "personal eventual directiu". En aquest sentit, recorda que, abans que la cessessin, mai va impugnar el seu nomenament com a tal. Per això, remarca la sentència, "no resulta acceptable que ara, una vegada refusada per la jurisdicció social la relació laboral que pretenia la recurrent, aquesta intenti davant de la contenciosa administrativa que se li admeti una mutació del contracte com a eventual en un contracte d'interinatge i que les seves funcions són de caràcter permanent". Per tot plegat, desestima el recurs i li imposa el pagament de les costes, que limita a un màxim de 300 euros.

El segon tinent d'alcalde, Jordi Masquef, afirma que "aquesta sentència tanca definitivament aquest capítol i permet mirar en positiu i cap al futur del Museu de l'Empordà". En aquest sentit, avança que al setembre es nomenarà el nou director o directora que s'escollirà a través d'un concurs públic amb projecte.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Figueres crearà més de 650 noves places d'aparcament en zona verda

?L'Ajuntament implantarà estacionament per a residents a la Creu de la Mà amb la previsió que...

Digitalitzen els documents de La Fraternal d´Espolla

Digitalitzen els documents de La Fraternal d´Espolla

L'Arxiu Comarcal ha inventariat 140 anys d'història de la Societat, que es va crear per oferir...

La campanya d´autobús gratuït a Figueres ja ha repartit 904 targetes

La campanya d´autobús gratuït a Figueres ja ha repartit 904 targetes

?Els cinc primers dies han registrat una mitjana d'unes 200 sol·licituds diàries ?La iniciativa...

Continuen les millores a la platja dels Palangrers de Roses

Continuen les millores a la platja dels Palangrers de Roses

S'arranjarà l'aparcament adjacent i s'habilitaran 44 places per a cotxes, 12 per a motos i 10 per...

Mor un vianant de 90 anys atropellat a Jafre

Un turisme ha atropellat un home quan aquest deambulava per la GI-634 aquest matí

La Confraria de Pescadors de Roses aixeca les primeres gàbies amb el vi subaquàtic

La Confraria de Pescadors de Roses aixeca les primeres gàbies amb el vi subaquàtic

Amb una grua se'n van enlairar tres caixes amb vins de l'Empordà, Rioja, albariños, de la Serra de...

Enllaços recomanats: Premis cinema