Els Bombers van haver de fer ahir al migdia dos rescats a la comarca, a Roses i Albanyà. En el primer van socórrer una turista de setze anys que es trobava a cala Rostella i va precipitar-se de quinze metres a la zona del camí de ronda. Va caure sobre les roques en una zona de difícil accés i va haver de ser recatada per un equip aeri i traslladada a l'hospital Josep Trueta. El segon rescat va ser a Albanyà on una roca es va despendre als cingles de la riera d'en Parada, mentre un grup feia la ruta. Quatre persones haurien resultat ferides -tres d'elles menors-, una traslladada a l'hospital Josep Trueta i la resta al centre hospitalari de Figueres, amb ferides de menys gravetat.

El primer dels accidents es va produir quan passaven tretze minuts de les dotze del migdia. L'alcaldessa, Montse Mindan, va explicar que la noia sembla que havia vingut a passar un dia a Roses amb la família. Eren a la cala Rostella banyant-se. Ella, acompanyada d'una altra jove, va pujar a la zona del camí des d'on va caure a les roques.

Fins al lloc es van desplaçar cinc dotacions terrestres dels Bombers i un helicòpter amb efectius del Grup d'Actuacions Especials (GRAE). També dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i l'embarcació de Salvament Marítim, Salvamar Castor.

La menor que va patir politraumatismes va ser evacuada mitjançant un gruatge amb l'helicòpter perquè es trobava en una zona de difícil accés per als equips terrestres. Va patir ferides de gravetat, tot i que estava estable i va ser traslladada directament a l'Hospital Josep Trueta.

El tram del camí de ronda és força freqüentat perquè es tracta d'un punt del GR que no es considera de gaire dificultat, que està en bon estat i que té baranes als laterals i que dona accés a cala Rostella.

Val a dir, però, que aquest és el segon accident que es produeix aquest mes al camí de ronda que voreja el litoral fins a Cadaqués, el GR92. A principi de mes un nen de tretze anys va morir en caure en un altre tram anterior, més abrupte.

Cau una pedra a la via ferrada

Mentre es trobaven en aquest rescat es va rebre el segon avís, a la una i vint-i-nou minuts, d'uns nois que tenien problemes en una via ferrada a Albanyà.

El tinent d'alcalde , Joan Casellas, va explicar que es tractava d'un grup de nacionalitat belga que estava acampat al càmping proper.

Amb una empresa externa estaven fent una activitat als cingles de la zona quan una roca es va despendre. Tres d'ells van resultar ferits de poca gravetat. La quarta persona seria qui els acompanyava.

Al lloc es van desplaçar unitats terrestres i dos helicòpter de Bombers amb el grup dels GRAE. L'accidentat que es va desprendre de les guies va haver de ser evacuat amb una maniobra de gruatge i traslladat a l'hospital Josep Trueta de Girona amb ferides de gravetat, tot i que no es temia per la seva vida. La resta dels ferits es van traslladar a l'hospital de Figueres.