La sensibilitat dels ciutadans arran dels atemptats terroristes ocorreguts a Barcelona i Cambrils és a flor de pell i qualsevol fet sospitós és motiu d'alarma en un moment com aquest. Això és el que ha passat, aquest matí, al centre de Figueres. Diversos ciutadans han detectat el transport d'una caixa amb ganivets de grans dimensions per part d'uns viatgers que s'havien aturat al carrer Nou a la capital empordanesa abans de prosseguir el seu periple cap al nord d'Àfrica. La visualització dels ganivets ha estat denunciada als cossos policials, Diverses dotacions dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana s'han desplaçat al lloc dels fets de manera preventiva.

Un ràpid escorcoll dels paquets dels viatgers ha permès comprovar, segons les fonts consultades, que es tractaven de ganivets vells utilitzats en el sector carni i que els viatgers pretenien portar fins al seu país de destí per a reutilitzar-los.

El desplegament policial ha fet aixecar tot tipus de conjectures entre els veïns i vianants. El carrer Nou ha recuperat la normalitat al cap de poca estona.