L'Ajuntament de Castelló d'Empúries ha ampliat el mercat medieval del Terra de Trobadors, que se celebrarà del 8 al 10 de setembre. Hi haurà fins a 120 parades de temàtica estrictament medieval amb la creació de sis nous espais, entre els quals el d'artesans. La Fira s'estendrà a més carrers. També s'incorporaran nous espectacles. L'aposta del govern municipal és continuar tenint un mercat medieval de referència a Catalunya.

La part central del mercat és la plaça a l'entorn de la Basílica i carrers propers. En aquesta XXVII edició n'hi haurà més. Entre les parades hi haurà l'espai nou per a artesans medievals, però també la de petits guerrers per a nens de 3 a 8 anys, la de joves herois, els campaments medievals, l'spa medieval i els zones expositives. Com en altres edicions es podrà comprar amb la moneda medieval.

Més espectacles itinerants

Paral·lelament, s'amplien els espectacles itinerants a càrrec de reconegudes companyies professionals que actuaran al llarg del mercat durant els dos dies i mig que estarà obert.

L'alcalde, Salvi Güell, ha manifestat que «el Terra de Trobadors ja és el festival medieval de referència a casa nostra i un dels elements significatius és el mercat medieval». Güell apunta que l'època del comte Malgaulí en el que se centra aquest any el festival va ser una època de gran expansió comercial i per això «hem fet una aposta per ampliar el mercat amb nous carrers, un espai d'artesans d'època i nous espais que convertiran el mercat en el gran mercat medieval de referència». Una altra de les activitats importants on hi haurà novetats és el sopar medieval. Aquí s'ha previst que hi hagi més espectacles perquè sigui un tastet de l'esperit.