La Unitat de Muntanya dels Mossos d'Esquadraper manca de seguretat, després que dijous passat un grup s'accidentés en desprendre's una roca mentre feien la ruta.

L'accident, en el qual van resultar ferits quatre persones, tres d'ells menors, van resultar ferits quatre persones, tres d'ells menors,mentre feien una activitat a la via ferrada al voltant del riu, va portar els agents a revisar les instal·lacions.

El grup que es trobaria al tram final de la via va fer caure una pedra de grans dimensions que va causar les ferides a les víctimes.

Segons informa la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i han confirmat els Mossos, a la via «no hi havia cap element per facilitar la progressió artificial, és a dir, només es podia pujar agafant-se amb el cable d'acer o els trams de corda que hi havia». No hi hauria cap graó o nansa per posar-hi els peus o agafar-se amb les mans.

Per tant, obligava a agafar-se al cable, les cordes, o bé als elements naturals del terreny, pedres i arbres de l'entorn, informen des de la Federació.

Risc de caiguda

La Unitat de Muntanya dels Mossos d'Esquadra va fer una inspecció ocular juntament amb efectius de la investigació de l'ABP de Figueres.

Davant l'elevat risc de caiguda de pedres i les mancances de les instal·lacions es va decidir retirar l'equipament per impedir la pràctica de l'activitat a les parets de tocar del riu.