Finalitzen els treballs d'instal·lació de la passera elevada a la C-260 a Vilatenim

La nova construcció s'ha fet durant aquest estiu i permetrà als vianants poder creuar la via amb més seguretat · Està previst que les obres de desdoblament d'aquesta carretera puguin quedar enllestides a finals d'aquest any 2017

25.08.2017 | 07:14
Finalitzen els treballs d'instal·lació de la passera elevada a la C-260 a Vilatenim

Les obres de desdoblament de la C-260 continuen avançant progressivament. Durant la jornada d'ahir van finalitzar els treballs d'instal·lació de la passera elevada, la qual permetrà als vianants poder travessar amb més seguretat la carretera. La construcció d'aquesta part va començar dimarts passat, cosa que va provocar un tall de circulació entre els quilòmetres 28 i 29 per poder dur a terme les obres. La passera se situa a continuació del carrer Baladres.

Paral·lelament, a la mateixa altura de la passera es continua treballant en els laterals, motiu pel qual els accessos als comerços han estat modificats i obliga els visitants a entrar per la part del darrere d'alguns dels establiments. Les màquines també estan ben presents a la calçada principal que es desdobla i al pas inferior, un calaix de formigó, sota l'N-II per salvar aquesta carretera i enllaçar Vilatenim amb la zona industrial de la ciutat de Figueres.

Acabar amb les cues

La C-260 és la carretera que uneix Figueres i Roses. Actualment registra una mitjana anual d'entre 21.000 i 24.000 vehicles per dia, arribant als 43.000 vehicles durant els mesos estivals com és el cas del juliol o l'agost. El desdoblament pretén resoldre els problemes de congestió que es produeixen en aquest tram d'entrada a Figueres, amb l'execució d'una via amb les característiques adients per redistribuir el trànsit per les vies alternatives que es crearan un cop acabats els treballs. L'obra es va adjudicar el març del 2015 per un import de 8,8 milions d'euros a la unió temporal d'empreses formada per Copisa Constructora Pirenaica i Obras, Pavimentos e Instalaciones. Sumant-hi el pressupost previst per a les expropiacions, la inversió per al desdoblament suma més de 17 milions d'euros.

Està previst que les obres de desdoblament de la C-260 acabin a finals d'aquest mateix any, malgrat a principis del mes d'agost passat encara quedava per fer prop d'un 35% del total d'aquestes obres. Durant una de les seves darreres visites, el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, va destacar que el mètode constructiu que s'utilitza és una mostra de «l'excel·lència de l'enginyeria catalana».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

La ministra de Defensa visita el castell de Sant Ferran de Figueres

La ministra de Defensa visita el castell de Sant Ferran de Figueres

La ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, va visitar ahir el castell de Sant...

El túnel del vent creix en voladors

El túnel del vent creix en voladors

El simulador de caiguda lliure d'Empuriabrava celebra cinc anys amb 250.000 usuaris totals i la...

El primer premi de la Loteria Nacional cau a Girona i a Roses amb el número 74247

El primer premi de la Loteria Nacional cau a Girona i a Roses amb el número 74247

Cada dècim del sorteig de dijous resulta premiat amb 30.000 euros. A la capital gironina...

L´Audiència de Girona absol el violador reincident acusat del crim de Cabanes

L´Audiència de Girona absol el violador reincident acusat del crim de Cabanes

El jurat popular declara culpable d'assassinat i tinença il·lícita d'armes el segon processat

Detenen un home per robar targetes bancàries i estafar més de 25.000 euros

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 11 de novembre a Empuriabrava un home, de 37 anys,...

Enllaços recomanats: Premis cinema