Finalitzen els treballs d'instal·lació de la passera elevada a la C-260 a Vilatenim

La nova construcció s'ha fet durant aquest estiu i permetrà als vianants poder creuar la via amb més seguretat · Està previst que les obres de desdoblament d'aquesta carretera puguin quedar enllestides a finals d'aquest any 2017

25.08.2017 | 07:14
Finalitzen els treballs d'instal·lació de la passera elevada a la C-260 a Vilatenim

Les obres de desdoblament de la C-260 continuen avançant progressivament. Durant la jornada d'ahir van finalitzar els treballs d'instal·lació de la passera elevada, la qual permetrà als vianants poder travessar amb més seguretat la carretera. La construcció d'aquesta part va començar dimarts passat, cosa que va provocar un tall de circulació entre els quilòmetres 28 i 29 per poder dur a terme les obres. La passera se situa a continuació del carrer Baladres.

Paral·lelament, a la mateixa altura de la passera es continua treballant en els laterals, motiu pel qual els accessos als comerços han estat modificats i obliga els visitants a entrar per la part del darrere d'alguns dels establiments. Les màquines també estan ben presents a la calçada principal que es desdobla i al pas inferior, un calaix de formigó, sota l'N-II per salvar aquesta carretera i enllaçar Vilatenim amb la zona industrial de la ciutat de Figueres.

Acabar amb les cues

La C-260 és la carretera que uneix Figueres i Roses. Actualment registra una mitjana anual d'entre 21.000 i 24.000 vehicles per dia, arribant als 43.000 vehicles durant els mesos estivals com és el cas del juliol o l'agost. El desdoblament pretén resoldre els problemes de congestió que es produeixen en aquest tram d'entrada a Figueres, amb l'execució d'una via amb les característiques adients per redistribuir el trànsit per les vies alternatives que es crearan un cop acabats els treballs. L'obra es va adjudicar el març del 2015 per un import de 8,8 milions d'euros a la unió temporal d'empreses formada per Copisa Constructora Pirenaica i Obras, Pavimentos e Instalaciones. Sumant-hi el pressupost previst per a les expropiacions, la inversió per al desdoblament suma més de 17 milions d'euros.

Està previst que les obres de desdoblament de la C-260 acabin a finals d'aquest mateix any, malgrat a principis del mes d'agost passat encara quedava per fer prop d'un 35% del total d'aquestes obres. Durant una de les seves darreres visites, el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, va destacar que el mètode constructiu que s'utilitza és una mostra de «l'excel·lència de l'enginyeria catalana».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Jura de Bandera al cuartell de Talarn.
L'Exèrcit celebrarà una jura de bandera civil al castell de Figueres

L'Exèrcit celebrarà una jura de bandera civil al castell de Figueres

Es tracta de l'acte central per commemorar el 375è aniversari de la creació del regiment Arapiles 62

Una fruiteria convertida en quiosc a Portbou

Una fruiteria convertida en quiosc a Portbou

Arran del tancament de l'únic establiment al municipi, una botiga de fruites i verdures...

Ordis i Navata busquen la implicació de la comarca per solucionar l´accés a la variant

Ordis i Navata busquen la implicació de la comarca per solucionar l´accés a la variant

?Una recollida de signatures buscarà el suport dels pobles de l'Alt Empordà per resoldre el «punt...

Un home resulta ferit en caure d´una bastida a Palau de Santa Eulàlia

Un home d'uns 35 anys va ser hospitalitzat ahir al matí a causa de les ferides que va patir...

El Jovent pel Sí de l´Alt Empordà programa actes de campanya

La plataforma Jovent pel Sí, que aplega el jovent independentista altempordanès, ha...

Vint anys de la Festa de la Sal

L'Escala celebra una de les seves festes més populars amb l'objectiu de difondre el seu patrimoni...

Enllaços recomanats: Premis cinema