Per 33è any consecutiu la Mostra de Vi de l'Empordà tornarà a convertir Figueres en l'epicentre enològic de les comarques gironines. Una vintena d'expositors de diferents cellers s'instal·laran a la Rambla del 7 al 10 de setembre per tal de poder presentar una àmplia oferta de productes i activitats vinculades al món del vi.

Una de les novetats d'enguany serà la creació d'un estand-botiga que tindran en comú tots els cellers participants. En aquesta parada els visitants podran comprar qualsevol dels vins presents en tota la mostra. Una altra de les incorporacions destacades és la separació de la Rambla en cinc seccions ben diferenciades. L'Espai DO, el dels concerts, el dels tallers, el de la botiga, i un darrer dedicat a les activitats lúdiques i el tast de productes.

Durant la presentació de l'esdeveniment, es va anunciar que el pregoner d'enguany serà el cuiner i gastrònom gironí Pep Nogué.

Una trentena d'activitats

Durant quatre dies la Rambla de Figueres estarà en constant moviment. Hi haurà un programa amb més de 30 activitats, algunes de les quals descentralitzades de l'espai principal en llocs com la Plaça Josep Pla o la Casa Empordà. Un dels eixos de la mostra serà la Capitalitat de la Sardana. El divendres 8 ja està programat el concert «Arran de la Terra: Música i Vi» de la mà de la Cobla Maricel.

En l'edició passada es van vendre més de 7.000 tiquets de degustació i es va comptabilitzar una afluència d'unes 10.000 persones.