L'edifici de l'escola Montserrat Vayreda de Roses encara la darrera fase de les obres. Ahir al matí va tenir lloc una visita a la nova escola on van participar representants del Departament d'Ensenyament de la Generalitat, Ajuntament de Roses, equip directiu i AMPA de l'escola, per conèixer el nou equipament i l'estat final dels treballs.

El pròxim dia 30 d'agost tindrà lloc una nova reunió on es concretaran les dates de realització de les darreres tasques necessàries (neteja i trasllat de mobiliari per part de l'Ajuntament i instal·lació del sistema informàtic i noves tecnologies per part de la Generalitat). Durant la mateixa trobada, també quedarà fixat si l'inici del curs escolar, el pròxim dimarts 12 de setembre, tindrà lloc ja en el nou equipament.

D'acord amb les explicacions facilitades per arquitectes i tècnics de l'empresa constructora, al llarg de la setmana vinent està previst l'acabament de les darreres tasques que queden pendents (telefonia, últims acabats de fusteria, pintura i neteja), la qual cosa possibilitarà procedir a la recepció del nou equipament i al trasllat. El nou edifici disposa de 3.300 m2 disposats al voltant d'un gran pati central, construïts en dos nivells. La planta baixa allotja l'espai destinat a aules, lavabos, magatzems, despatxos i sales destinades a administració i professorat i AMPA, així com els espais de menjador i cuina.

El nivell inferior estarà destinat a gimnàs i vestidors. El conjunt inclou també porxos que es podran fer servir tant a educació infantil com a primària, patis i espai de jocs, un espai d'horta i pistes esportives, amb una superfície total de 7.296 m2.

Aquest centre rosinc és un dels pocs que la Generalitat està construïnt. Els escolars feia més de deu anys que eren en barracons. A la comarca hi ha pendents altres centres des de fa anys com el del CEIP Carme Guash de Figueres, el qual després de molta reivindicació també comença a moure fitxa.