El departament de Salut . Les obres segueixen el calendari previstm, segons Salut, i es preveu tenir-les enllestides a finals d'any. Posteriorment s'iniciaria l'equipament del centre.

L'edifici del centre sanitari ja és visible al sector del Rally Sud, on ha de donar servei.

L'empresa adjudictària ha acabat la construcció principal amb una superfície de 2.098 metres quadrats a l'interior de la qual hi haurà una desena de consultes dedicades a la medicina de família i infermeria.

El CAP comptarà també amb una consulta de pediatria amb infermeria pediàtrica, un espai polivalent de consulta odontològica i una àrea de tractament d'extraccions. Les sales de despatxos i reunions acabaran de completar l'edifici.

L'estructura de totes aquests serveis ja està enllestida en un ampli solar on hi haurà cabuda per a l'aparcament.

A poca distància encara funcionen els barracons que donen servei sanitari, a l'espera que es construeixi l'edifici pendent des del 2007.

El que ja és visible és un edifici funcional per poder posar en servei un segon CAP a Figueres, l'única ciutat capital de comarcal i amb la seva població que només disposa d'un únic centre.

Les primeres intencions del govern eren crear un gran complex que agrupés tots els serveis de l'administració pública que ara estan dispersos per la ciutat. Per temes pressupostaris es va decidir rebaixar les pretencions i poder disposar en un termini més breu del segon CAP.

Actualment a Figueres hi ha un CAP al carrer de la Tramuntana.

El nou centre substituirà els mòduls prefabricats del carrer Roca i Bros, a tocar, que porten anys de forma provisional donant serveis mèdics a l'espera de l'edifici.

Segons el Departament de Salut, es treballa amb el calendari previst en iniciar les obres l'adjudictària Comsa SAU i l'any vinent podria començar-se a equipar-se per tal d'entrar en servei tot seguit.