Segons la crònica de l' ACN, que no l'ANC encara que d'ens catalans es tracti, sembla que, malgrat empri la forma de tercera persona, al director del festival de música.cat que es ve desenvolupant a la capital empordanesa li «faria ràbia que l'Acústica marxés de Figueres» i considera, amb aquesta moda maniquea d'atorgar la culpa dels fracassos als altres, que «no depèn de nosaltres», és a dir, d'ells, dels organitzadors.

I és que, com no, aquesta continuïtat està condicionada, ja s'ho hauran pogut imaginar, a que es mantinguin o potser inclús s'incrementin les subvencions públiques a fons perdut de les que gaudeixen, perquè en aquest país al qual l'han de salvar els emprenedors (ara està mal vist anomenar-se empresari) no hi ha qui assumeixi els risc d'emprendre si no és amb el salvavides de l'administració.

Poca broma, perquè estem parlant d'un cost directe només pel municipi de 240.000 euros quan el 2009 era de 70.000 i a aquest munt hi hem de sumar les propines de la Diputació i de la Gencat i els ingressos per ajudes comercials privades i per barra i food trucks, total per quatre dies de folga.

És aquí on se m'encenen les alarmes: al Còmic se li donen 60.000 euros i al festival del Circ 95.000 i eren activitats diguem-ne que de copagament. Al museu del Joguet se li han aprovat, segons em diuen, 150.000 fent un salt des dels 80.000 que rebia abans.

Té lògica, és justa (un concepte cada dia més en desús) aquesta diferència de tracte per a que els assistents a l'Acústica ho puguin fer de franc? Si al Circ, amb una agra negativa per part dels partits que diuen situar-se en l'àmbit de l'esquerra política i sociològica se li negaren ajudes menors per destinar-les a fins socials, com és que aquestes mateixes formacions autoritzen majors despeses destinades a diversions? El Circ és retrògrad i l'Acústica progre i chupiguai?

Ah, i me n'oblidava: Resulta tremendament interessant que el declarant hagi posat amb Girona al fons. Ai Girona, la capital sempre com coartada o element de pressió envers la província.

Em diuen que The Majoress figuerenca ho te difícil, que si no capitula amb les exigències se li farà responsable de la mort espectacular de Figueres. El contrari que amb el Circ o sigui la llei de l'embut.