Els veïns d'Ordis, Navata i d'altres municipis de la zona han tallat aquest diumenge la circulació a la cruïlla de la C-26 amb l'N-260 (carretera d'Olot) per reclamar a Foment «millores efectives i immediates» en aquests vials davant l'alta accidentalitat.

La falta de visibilitat i l'incompliment en les normes per donar prioritat en la incorporació de la carretera són les principals causants dels accidents. Des de fa cinc mesos que es fan accions de protesta i, la d'aquest diumenge, ha provocat retencions en ambdós sentits de la marxa.

Els manifestants denuncien que en el projecte inicial dels vials estava contemplat un pas elevat, però per falta de pressupost no es va poder construir. Aquest greuge contrasta amb l'increment exponencial del volum de trànsit en tractar-se d'una punt on es troben vehicles procedents del Ripollès, Garrotxa i zona d'interior per anar a la costa o adreçar-se a l'entrada 4 de l'autopista.

A banda dels talls de trànsit, la plataforma iniciarà una campanya de recollida de signatures per enviar-les a la Generalitat de Catalunya i al ministeri de Foment.