La nova escola Montserrat Vayreda ja és una realitat, i a partir del pròxim 12 de setembre ho serà del tot per als més de 400 alumnes que inauguraran les seves instal·lacions en el primer dia de curs escolar 2017-2018. El Departament d'Ensenyament i l'Ajuntament de Roses han decidit que es començarà el curs al nou centre i la direcció ha fet públic un comunicat en què donen una sèrie d'instruccions als pares i mares dels alumnes.

La setmana passada encara s'estava pendent de si tot estaria enllestit en menys de dues setmanes, i finalment s'ha donat llum verd al claustre i als tècnics perquè durant els pròxims dies acabin de realitzar el trasllat i es pugui començar a exercir al nou edifici a partir del dimarts vinent.

Possibles entrebancs

En el comunicat que s'ha fet arribar a les famílies, els professors han demanat que es tingui paciència ja que «en pocs dies s'hauran de prendre moltes decisions». També han remarcat que s'haurà de respectar la planificació que es faci arribar i que «el claustre necessita un marge de temps per organitzar espais i feines». Després d'aquesta advertència, s'ha traslladat un missatge d'optimisme, que arriba després de molts anys de reivindicacions. «Sabem que estarem molt millor en el nou edifici, que és realment magnífic, però primer haurem de superar els entrebancs dels primers dies», finalitza la nota.

Un equipament de primera

El nou edifici disposa de 3.300 m2 disposats al voltant d'un gran pati central, construïts en dos nivells. La planta baixa allotja l'espai destinat a aules, lavabos, magatzems, despatxos i sales destinades a administració i professorat i AMPA, així com els espais de menjador i cuina. El nivell inferior estarà destinat a gimnàs i vestidors. El conjunt inclou també porxos que es podran fer servir tant a educació infantil com a primària, patis i espai de jocs, un espai d'horta i pistes esportives, amb una superfície total de 7.296 m2.

El nou centre ha comptat amb un pressupost de 4,1 milions d'euros, amb el qual es donarà resposta a dues línies d'ensenyament.