La llar d'infants Els xiquets de Llers, serà la tercera que gestionarà la Fundació Petit Reig, després d'El Puigventós, a Avinyonet de Puigventós, i Passet a passet, a l'Armentera. Aquesta fundació, dirigida per Inés Núñez, Sandra Quera i Maria Teresa Jou, segueix el mètode d'ensenyament

que va implantar el 1969 l'escola Ramon Reig de Figueres, aleshores una escola privada que tenia alumnes dels quatre mesos fins als sis anys.

El seu model educatiu es basa en la idea que els nens aprenguin a través del joc i la seva descoberta. Aquest sistema inicial ha anat evolucionant i perfeccionant-se, i el testimoni de l'escola Ramon Reig, despareguda fa menys de deu anys, l'ha adaptat la fundació a la seva manera. «El que avui ens diferencia de les altres llars es que cuidem i valorem que els infants descobreixin i manipulin lliurement, valorant el ritme de cada nen i procurant que les famílies participin de les activitats proposades amb els seus fills», explica Maria Teresa Jou.

«El fet de tenir les llars en pobles també ens permet tenir relacions amb la mainada de les escoles de primària del poble, cosa que també ens diferencia de les llars d'infants de ciutat. Al marge de disposar amb més facilitat d'espais verds i amb sorral per els infants. Volem continuar creixent, però ha de poder ser sempre cuidant la qualitat i la professionalitat, d'acord amb els nostres principis educatius», afegeix.