Prop de 500 persones van participar dissabte passat a la Festa de la Verema de la DO Empordà, que enguany s'ha celebrat a Cadaqués. La festivitat es va iniciar amb l'arribada del raïm en barca, que va donar pas al pregó, enguany a càrrec de la productora i directora de cinema Isona Passola. L'acte va acollir la tradicional premsada del nou most, amb la participació de la Venerable Confraria de la Bota de Sant Ferriol i de la Jove Confraria de Vins i Caves de l'Empordà.

Una collita anticipada

La Festa coincideix sempre amb l'inici de la verema 2017 a l'Empordà, que té previst allargar-se fins al pròxim mes d'octubre. Tot i que depèn de la zona i de la varietat, la verema s'ha iniciat en general entre una setmana i deu dies abans respecte a campanyes anteriors. Aquest fet podria indicar que el cicle vegetatiu de la vinya s'ha avançat a causa de les altes temperatures de la primavera.

Les previsions de la DO Empordà apunten que la producció d'enguany serà lleugerament superior a la de l'any passat, aproximadament un 5%. També asseguren que l'estat sanitari de les vinyes és excel·lent i que es podrà recollir el 100% del fruit sa.