El portaveu del grup municipal de Ciutadans a Figueres, Héctor Amelló, ha instat el govern a crear un sistema nou de beques a l'excel·lència en investigació científica per valor de 15.600 euros perquè «els investigadors nascuts, empadronats o residents a la capital altempordanesa puguin seguir els seus estudis en qualsevol universitat del món».

En una moció del partit que presentaran al ple d'aquest dijous, Amelló considera que l'Ajuntament h «i pensem que la nostra proposta és la millor manera de facilitar als nostres investigadors continuar i ampliar els seus estudis perquè no vegin minvada la seva carrera professional per falta de recursos propis».

La proposta presentada per Amelló pretén que el 2018 ja es puguin obrir les primeres convocatòries després que l'Ajuntament hagi redactat les bases reguladores de les beques. «Unes bases que premiaran, a través d'un comitè avaluador de reconegut prestigi professional, el mèrit, l'esforç, l'acompliment acadèmic, l'interès i l'originalitat investigadora», ha explicat.

La mesura procura que aquesta beca permeti cobrir les despeses de matrícula, allotjament, manutenció i material amb l'objectiu que «cap estudiant de Figueres es vegi privat d'assistir a la universitat del món que millor s'adapti el seu programa i a la investigació que realitza».