La 33a edició de la Mostra del Vi de l'Empordà compta enguany amb la participació de 13 cellers de la zona. A banda d'exposar els seus millors vins a la Rambla de Figueres, alguns d'ells també duran a terme tasts guiats per a tots els amants del vi que assisteixen a la fira.

Un d'ells serà el Mas Llunes, que durà a terme un taller degustació avui a les 20.30 h. El celler, fundat l'any 2000 per una família amb una llarga tradició de viticultors, treballa únicament amb el raïm de les seves vinyes. El celler està immers en l'enoturisme i ofereix en les seves instal·lacions a Garriguella un tast sensorial a la sala de botes on es barregen música, llum i imatges amb els colors, les aromes i els gustos del vi.

El dissabte, La Vinyeta oferirà a la Rambla de Figueres un tast guiat a les set de la tarda, seguit de la degustació del celler Pere Guardiola de Capmany a 2/4 de 9 del vespre. Dins la mostra es podrà veure per primera vegada l'etiqueta nova de Pere Guardiola, que va treure coincidint, l'any 2016, amb les noces d'argent del celler i per renovar totalment la imatge de la gamma Floresta, la primera a ser elaborada i embotellada ara farà 26 anys.

Entre els expositors també s'hi troben els Cellers d'en Guilla, els quals treballen especialment la garnatxa roja, amb la qual fan cinc dels seus vins. El vi rosat la Vinya del Metge, el vi blanc amb criança de set mesos en bota de roure; Edith, el vi dolç garnatxa; i el vi d'aperitiu de Sol i Serena estan elaborats el 100% amb garnatxa roja. Els seus dos vins negres, el Rec de Brau semicriança i el Bruel, el vi de criança, estan elaborats amb garnatxa negra i Samsó.

El Celler Cooperatiu d'Espolla també estarà present a la Mostra del Vi de l'Empordà amb els seus «Vins de Postal», una col·lecció de vins de finca que té per objectiu preservar un paisatge tan únic i característic com l'Empordà. Mitjançant edicions molt limitades, ofereixen postals en forma de vi de les finques més peculiars.

Els vins amb caràcter i elegància del Celler Martí Fabra de Sant Climent Sescebes també es poden trobar a la Mostra, igual que el Wine Palace, que compta amb una botiga a la Rambla.