El teatre Bon Pastor dinamitzarà el sector nord-oest de Figueres

L'equipament es converteix en el tercer centre cívic de la ciutat amb la voluntat de revaloritzar progressivament el barri. L'Ajuntament programa 86 activitats en l'últim semestre de l'any

16.09.2017 | 01:22
Jordi Masquef, regidor d´Acció Cívica

Un any després que l'Ajuntament de Figueres incorporés el teatre del Bon Pastor com a equipament d'ús públic i passés a formar part de la xarxa d'espais culturals de la ciutat, ara s'incorpora en la programació de centres cívics municipals.

L'equipament, ubicat a l'oest de la ciutat, on resideix la comunitat gitana, tindrà una programació «estable», tal com ha explicat el regidor d'Acció Cívica, Jordi Masquef, amb l'objectiu de posar en valor el nou equipament i «teixir la ciutat des de la zona oest», amb una capacitat per a 69 persones, sala d'actes (90) i teatre (184).

Comptaran amb la col·laboració de la Coordinadora d'Associacions de Veïns Josep Casero, que agrupa quatre barris del nord oest, per tal que faci difusió de les noves activitats del centre cívic teatre Bon Pastor. Des de l'Ajuntament, es defensen aquests espais com a «centres de proximitat i punts de trobades socials».

El teatre Bon Pastor se sumarà a la programació de l'últim trimestre del 2017 dels dos equipaments ja existents a Figueres: el centre cívic Creu de la Mà i el Joaquim Xirau a la Marca de l'Ham, que ambdós sumen 86 propostes. L'àmplia oferta d'activitats està pensada per a tots els públics i són multidisciplinàries: gimnàstica, dansa, arts plàstiques i visuals, idiomes i gastronomia, exposicions i programes socials i de suport a entitats, entre d'altres.


Consolidació i continuïtat

Durant el primer semestre del 2017, més de 8.000 usuaris van participar a les activitats programades i al llarg dels darrers 15 anys, els centres han registrat un total de 100.000 usuaris. L'Ajuntament de Figueres destaca la «consolidació dels centres cívics com equipaments de proximitat i que promouen la vida associativa de la ciutat».

La matrícula on-line per a la programació de l'últim trimestre es podrà realitzar del 19 al 27 de setembre, i també de manera presencial a cada centre cívic, el 19 i el 20 de setembre. D'entre la programació destaquen propostes com la conferència Menja net, a càrrec de la nutricionista Carla Zaplana.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Retards a la línia del TAV per una avaria a la catenària a Figueres

Un comboi ha quedat aturat i els 121 passatgers han estat transbordats en paral·lel a un altre tren

Sangria, toros, flamenc, clavells i olé

Sangria, toros, flamenc, clavells i olé

El Cortijo és un forat en el temps, i els forats en el temps s'agraeixen, en èpoques anava a dir...

Gossos o símbols d´estatus?

Gossos o símbols d´estatus?

El president de la protectora de Figueres es mostra preocupat per una sobresaturació de races...

El Cortijo de Roses, una estampa de la Costa Brava dels anys seixanta

El Cortijo de Roses, una estampa de la Costa Brava dels anys seixanta

?El local de flamenc ha acollit la presentació del llibre que recull 600 postals en les quals...

L´Exèrcit celebrarà una jura de bandera civil al castell de Sant Ferran a Figueres

Malgrat que es preveia una assistència d'unes 150 persones, l'esdeveniment ja compta amb 230...

Unes obres provocaran canvis a la línia R11 i RG1

La reforma del pont metàl·lic de Colera obligarà els trens a circular per via única fins a finals...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema