L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va confirmar ahir a Esteve Gironès, alcalde dels municipis de Camallera, Saus i Llampaies, que els ha donat llum verd a una subvenció de 184.969,79 euros amb la que es podrà construir una canonada que permetrà portar aigua des d'una captació propera al riu Fluvià.

Amb aquesta actuació tan reclamada pels veïns i consistori, les localitats podran solucionar dos problemes a la vegada. En primer lloc, el de falta d'aigua en èpoques de sequera i, en segon, el d'excés de nitrats que presenten regularment les captacions municipals d'aigua existents actualment, uns problemes que fa molts anys que estan arrossegant i que per fi podran solventar, ja que tindran garantit el subministrament amb una aigua de més qualitat.

Esteve Gironès es va mostrar d'allò més satisfet amb la notícia, ja que per a aquestes localitats «l'obtenció d'aquesta subvenció ens permet continuar amb la nostra política de millora de la qualitat de vida dels veïns i veïnes del nostre municipi, oferint-los una aigua en òptimes condicions i sense nitrats».