L'Ajuntament de Palau-saverdera ha arribat a un acord amb la família d'Isidre Macau (1882-1946) i amb el Museu Arqueològic de Catalunya perquè tota la col·lecció d'aquest mestre i naturalista palauenc s'exposi permanentment a l'edifici municipal. La sala s'adequarà per poder mostrar les troballes i col·leccions.

A la primera planta de l'Ajuntament estarà exposat tot el material arqueològic que Isidre Macau va trobar a prop dels prehistòrics dolmens de la muntanya de Palau-saverdera i d'altres localitats properes, juntament amb altres peces de les seves col·leccions de minerals, de mol·luscs i de fòssils.

Tot aquest material havia estat exposat a la sala Macau del Museu Arqueològic de Girona des de 1985 fins al 2011, quan després d'una redistribució dels espais d'exposició va quedar guardat al magatzem.

Oberta a les escoles

La voluntat de l'equip de govern és que l'exposició estigui oberta als alumnes de l'escola de Palau i de les escoles dels pobles veïns.

El fet d'haver triat l'Ajuntament com a emplaçament d'aquesta exposició facilita la custòdia i la seguretat de la col·lecció, a la vegada que la fa fàcilment visitable per a qualsevol interessat, segons han remarcat.

L'adequació de la sala d'exposicions que portarà el nom d'Isidre Macau té un cost de 7.514,10euros, dels quals, 5.021,50 euros corresponen al mobiliari i 2.492,6 ? al disseny i confecció del material explicatiu per a les peces.