Més de cinc centes persones s'han concentrat a la plaça de l'Ajuntament de Figueres aquest migdia per rebutjar la violència policial de l'Estat durant la jornada del referèndum en una concentració on s'ha comptat amb la presència d'un grup de bombers que han rebut aplaudiments dels assistents.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha llegit un manifest de condemna "a la violència" emparada pel govern. S'ha fet un agraïment i reconeixement a les persones que ahir van fer possible que es pogués votar. "Ens volien drets i ens han trobat agenollats, ens volien atemorits i ens han trobat valents", ha dit Felip i ha exigit suport per part de les institucions europees.

En els parlaments ha intervingut la regidora de la CUP, Natàlia Sánchez, que ha fet una crida a aturar el país amb una vaga general. L'última a parlar ha estat la regidora d'ERC, Agnès Lladó, que emocionada ha condemnat els atacs "d'un estat feixista" i s'ha posat al costat de les poblacions que van patir l'agressió més violentament com Garrigàs.

La concentració ha transcorregut amb crits d"independència" o "fora les forces d'ocupació".