Els alcaldes socialistes de l'Escala i Vilafant s'oposen a l'aplicació de l'article 155

Cantenys no es plantejaria a hores d'ara abandonar la militància del partit i Puga ha assegurat estar "preocupat" i "indignat"

23.10.2017 | 19:05

L'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys (PSC), i el de l'Escala (Alt Empordà), Víctor Puga (PSC), han mostrat el seu desacord amb el suport del PSOE a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. Ambdós batlles socialistes han fet escrits a través de les xarxes socials on critiquen la mesura. En el cas de Vilafant, Cantenys no es plantejaria a hores d'ara abandonar la militància del partit però si que ha fet saber a la direcció que no dona suport a la decisió. Per la seva banda, Puga ha assegurat estar "preocupat" i "indignat" pel que considera una "conculcació de drets i llibertats dels catalans davant de la qual el PSC no pot restar impassible i ser-ne còmplice". Tant Cantenys com Puga critiquen que lluny d'aplicar una "cirurgia fina", el que planteja d'Estat, amb el suport del PSOE i C's, atacar de ple l'autogovern de Catalunya.

El malestar entre les files socialistes pel suport del PSOE a l'aplicació del 155 s'està fent sentir també a les comarques gironines. Aquest dilluns es feia públic que una regidora de Les Planes d'Hostoles (Garrotxa) es planteja abandonar el paraigües del partit com a protesta per l'actuació dels socialistes. En d'altres poblacions com l'Escala o Vilafant, les critiques tampoc s'han fet esperar. Els alcaldes d'ambdós municipis, han fet saber a través de les xarxes socials que no veuen bé la mesura.

Cantenys ho manifestava el mateix dissabte en un escrit. "El més radical desacord i rebuig a l'aplicació de l'article 155 i les mesures que se'n deriven, comunicades aquest matí pel govern de l'Estat", afirmava. Segons ha pogut saber l'ACN, l'alcaldessa no es planteja a hores d'ara abandonar el partit però si que ha fet saber a la direcció que no està d'acord amb les mesures adoptades.

Per la seva banda, Puga s'ha mostrat més contundent i ha assegurat en una publicació que el "PSC no pot restar impassible i ser còmplice" del que considera un intent de "liquidar les institucions democràtiques que pertanyen a tots els catalans". L'alcalde, que no milita amb la formació,, veu la situació com un "gravíssim atemptat contra l'autonomia i les institucions catalanes, sense precedent en la nostra històrica democràtica". Tant Puga com Cantenys, a més, veuen molt lluny l'anunci inicial de fer una operació de "cirurgia fina" a l'autogovern català en les mesures anunciades per l'Estat espanyol.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

El cine Las Vegas, de Ventura Pons, en obres

El cine Las Vegas, de Ventura Pons, en obres

Ll'Ajuntament aprova una reserva de 200.000 euros per col·laborar en el projecte

L´antiga depuradora de Roses desapareix

L´antiga depuradora de Roses desapareix

Els treballs d'enderroc de l'antic edifici i instal·lacions de la depuradora de marisc de...

L´enderroc de l´antiga depuradora de marisc de Roses està a punt d´acabar

L´enderroc de l´antiga depuradora de marisc de Roses està a punt d´acabar

Els edificis estan gairebé retirats i el condicionament de l'espai s'espera que estigui enllestit...

Figueres aprova una reserva de 200.000 euros per les obres del cinema «Las Vegas»

Figueres aprova una reserva de 200.000 euros per les obres del cinema «Las Vegas»

L'Ajuntament de Figueres vol participar en les obres de reforma i està ultimant un conveni que...

Figueres aprova la creació d´una oficina municipal d´habitatge

L'ens ha de servir per unificar els serveis que actualment es gestionen des del Consell Comarcal i...

Enllaços recomanats: Premis cinema