L'equip de govern de l'Escala (PSC i un regidor no adscrit) van portar ahir a aprovació el pressupost per al 2018, que se situarà en 22,6 milions d'euros. Els comptes preveuen unes inversions de 4,7 miliones i prioritzar l'atenció a les persones i la promoció econòmica.

En el capítol d'inversions, el govern preveu diverses millores al nucli antic però també d'accessibilitat i urbanitzar el sector Emperadors (que s'emportarà 2,5 MEUR del total). També s'hi inclourà la segona anualitat de la prolongació del passeig de Riells (amb 157.000 euros).

Pel què fa a l'atenció a les persones, es preveuen partides per valor de gairebé un milió d'euros, una xifra que suposa un increment del 28,22% respecte d'aquest 2017. Entre les propostes, hi ha la creació d'una oficina d'habitatge, promoure l'habitatge social i ajuts a persones amb necessitats especials, entre d'altres.

Pla de dinamització comercial

A l'àrea de promoció econòmica, el pressupost contempla un pressupost d'1,4 MEUR per al patronat de l'Agència de Desenvolupament Econòmic i Turístic de l'Escala (ADET). Les principals apostes seran la potenciació de l'Alfolí de la Sal i un pla de dinamització comercial.

Pel que fa a les ordenances, el govern preveu congelar pràcticament tots els impostos i taxes. Les úniques excepcions serà l'increment d'un 10% de l'IBI per a les grans superfícies comercials i la taxa d'escombraries, que s'apujarà un 4% en previsió d'un augment del cost de l'abocador comarcal, que el Consell situa en un 14%.

D'altra banda, segons va assegurar l'alcalde Víctor Puga, l'Ajuntament ha reduït l'endeutament en els darrers onze anys i perveuen tancar aquest 2017 amb 3,16 milions i un rati d'endeutament del 16,49%.