L'Ecomuseu-Farinera de Castelló d'Empúries ha adquirit cinc tauletes Samsung Galaxy A6 que posarà a disposició del públic per tal que els visitants puguin fer ús d'una aplicació que permet conèixer al detall les principals peces del patrimoni cultural i artístic dels museus de Catalunya.

L'aplicació permet també accedir a enllaços per a saber-ne més o poder compartir l'experiència a les xarxes socials i està disponible en diversos idiomes: català, occità, aranès, castellà, anglès i francès.

D'altra banda, les tauletes són també una eina d'utilitat a l'hora d'avaluar l'aprofitament pedagògic dels alumnes que realitzen activitats educatives als museus a més de conèixer-ne el grau de satisfacció de l'activitat realitzada. A través de diverses eines, com el Kahoot o el Sòcrates, el museu podrà valorar de manera ràpida i atractiva l'experiència els escolars al museu. Es tracta de programes que tenen un gran potencial per elaborar una bateria de preguntes tot controlant el temps de resposta, inserint imatges o vídeos de youtube, han informat.

A més a més, s'han adquirit llicències de Samsung KNOX, que permeten d'una forma eficaç tenir els mateixos continguts a totes les tauletes de forma unificada i escollir els paràmetres de seguretat i bloqueig de funcions que millor s'adaptin als usuaris del nostre museu. Les eines s'han comprat amb una subvenció de la Diputació de Girona.