L'Escala demanarà a Costes ampliar per al proper estiu l'espai en què es permet l'accés de gossos a la platja del Rec del Molí. L'Ajuntament ha aprovat el pla d'usos de platges per a la propera temporada en què una de les novetats es la petició a Costes.

La passada temporada ja s'havia demanat poder ocupar els mes de 2.000 metres quadrats que hi ha entre la passera d'accés a la platja i el rec, però Costes només va autoritzar l'ocupació de 610 metres quadrats. L'Ajuntament ha informat que "vista l'experiència d'aquest estiu, en què hi ha hagut molts usuaris en aquest espai" s'ha decidit sol·licitar que s'autoritzi l'ampliació, argumentant també que és la manera més efectiva de mantenir dos espais diferenciats, a banda i banda de la passera d'accés.

També s'ha decidit fer una prova pilot per tal de minimitzar l'impacte del fondeig sobre la praderia de posidònia a la zona del Cargol. En aquest sentit, està previst posar una dotzena de boies per facilitar l'amarrament a la banda oest del Cargol.

Una altra novetat és que s'hauran de licitar de nou les guinguetes de platja i que, seguint les limitacions establertes per servei de Costes, a la platja del Moll Grec només se'n licitarà una.