Nova actuació de la Guàrdia Civil contra el tràfic de drogues, en aquest cas a la Jonquera. El cos policial ha desmantellat un punt de venda de drogues a la població i ha arrestat una parella.

L'operació policial es va desenvolupar aquest divendres passat quan es va escorcollar el domicili que s'utilitzava com a punt de venda.

Tot i això, l'operació -anomenadaRufla- es va iniciar l'octubre quan la Guàrdia Civil assegura que va tenir coneixement que des d'un domicili de la localitat de la Jonquera s'hi podrien estar distribuint substàncies estupefaents.

Per tal de comprovar-ho, els agents van estar fent vigilàncies i van comprovar que en aquest domicili hi accedien molt sovint persones de nacionalitat francesa, que entraven i sortien de l'edifici ràpidament.

Davant de les evidències, els agents, amb el manament judicial corresponent, van decidir explotar l'operació aquest divendres passat. Durant l'escorcoll van descobrir i van comissar 82 grams d'heroïna i 17 grams de cocaïna. També van decomisar material per a la manipulació i embalatge de la droga. Totes les substàncies estaven ja preparades per vendre en dosis.

Per tot això, els agents de la Guàrdia Civil van detenir els ocupants de l'habitatge: un home de nacionalitat marroquina i una dona de nacionalitat romanesa.

Van instruir les diligències corresponents, que van ser entregades amb els detinguts i la droga al jutjat de guàrdia de Figueres.

Portava 12,6 quilos d'haixix

En una altra actuació policial feta el mateix dia, la Guàrdia Civil va descobrir 12,6 quilos d'haixix. Tot va començar quan un ciutadà rus va voler creuar la frontera amb haixix a bord però a la Jonquera, quan es disposava a anar cap a França, es va topar amb la policia.

Això va succeir quan agents de la secció Fiscal de la Jonquera estava fent un servei i van observar un vehicle amb matrícula russa i ocupat per una sola persona que anava en direcció França.

Van fer aturar el vehicle, van identificar l'ocupant i la sorpresa va venir quan van escorcollar el vehicle: van veure que el terra del maleter semblava manipulat. En mirar-ho més a fons van veure que des del respatller del seient del darrere s'accedia a un buit.

A dins hi van trobar diversos paquets embolicats en cel·lofana marró: a dins hi havia haixix. Un cop pesats, va donar un total de 12,6 quilos.

Per tot això, els agents de la Guàrdia Civil van arrestar A.R., de nacionalitat russa i de 56 anys.

Els policies, després dels arrests, van instruir diligències que, juntament amb detingut i substància, es van lliurar al Jutjat de Guàrdia de Figueres.