El túnel del vent d'Empuriabrava celebra el cinquè aniversari arribant als 250.000 voladors i 20.000 hores de vol indoor, el que representa un increment del 5% respecte l'any anterior. En aquests cinc anys, el complex ha experimentat un notable increment en la professionalització dels voladors que cada vegada més ho perceben com una pràctica esportiva.

El simulador de caiguda lliure empordanès és el primer que va obrir a l'Estat i en els seus inicis comptava amb un 80% de voladors professionals i un 20% de novells, però durant aquests cinc anys el perfil ha evolucionat fins a arribar a un 45% de debutants. Hi ha hagut un «notable increment» de voladors novells que, més enllà d'experimentar la sensació de volar, volen millorar la tècnica de vol. El perfil del volador novell és home, d'entre 21 i 30 anys, tot i que destaca la tendència a l'alça de joves entre 11 i 20 anys que també s'inicien en aquest.

Però l'espai també acull els paracaigudistes que fan ús del túnel Windoor per entrenar-se quan les condicions meteorològiques no permeten el vol exterior.

Un exemple de la professionalització de la disciplina és que en aquests moments el túnel d'Empuriabrava compta amb 5 equips professionals de vol, els quals han participat als Mundials de vol indoor celebrats a Canadà, aconseguint un doble or.

«Hem consolidat l'esport del món del túnel que fins ara era prou desconegut», assegura el responsable de màrqueting de Windoor, Sergi Ponsa.

L'any passat el volum de facturació es va tancar amb 2,7 milions d'euros i durant els cinc anys operatius, Ponsa assegura que han incrementat un 5% tant en vendes com en voladors. «Hem despertat la curiositat pel vol indoor» i afegeix l'increment de voladors novells que s'interessen per la tecnificació de l'esport, més enllà d'una activitat d'oci puntual.

A més, l'«entorn privilegiat» del túnel del vent és un valor afegit. Ubicat a Empuriabrava, la marina més gran d'Europa, i proper de l'àrea d'influència de la marca Dalí, com Cadaqués i el Teatre-Museu.

Barcelona: propera obertura

El segon túnel Windoor que s'instal·larà a Catalunya serà a Barcelona. Preveuen que entri en funcionament el segon semestre del 2018 i s'ubicarà a l'Estadi del RCD Espanyol, a Cornellà.

A més, el proper mes de febrer es tornaran a celebrar a Empuriabrava la competició de vol Wind Games, consolidant-se com un «referent internacional en el sector del vol indoor professional». La propera edició, se celebrarà de l'1 al 3 de febrer.