L'Ajuntament de l'Escala ha començat dos projectes proposat pels veïns dins els pressupostos participatius. Es tracta del projecte de millora del carrer Enris Serra des de la plaça de l'Església i el carrer de la Closa del Llop. El cost total de tots els projectes serà de 400.000 euros.

Al carrer Enric Serra s'actua al tram de vorera que estava més malmès aprofitant per aixamplar-la una mica. El cost és d'uns 25.000 euros. Queda fora d'aquesta inversió la part baixa del carrer, des de la plaça fins a la Platja, ja que aquest tram té un projecte de millora previst anteriorment i que es començarà a executar el mes de gener, que inclourà la millora de la recollida d'aigües pluvials, un paviment unificat i el soterrament de línies elèctriques.

Al carrer de la Closa del Llop, s'estan invertint uns 7.000 euros en millores puntuals a la vorera.Durant el primer trimestre de l'any vinent està previst que es vagin executant la resta de projectes que van ser escollits durant el procés de pressupostos participatius. Els serveis tècnics consideren prioritari començar pel carrer Enric Serra amb l'eliminació del cablejat aeri, un projecte que té un cost de 70.000 euros.

També s'espera adaptar l'accés a les platges per a persones amb mobilitat reduïda; l'adequació del recorregut de Riells de Dalt a l'escola l'Esculapi; il·luminar més passos de vianants; més papereres; la creació d'una zona verda i parc infantil en el terreny entre l'escola Esculapi i l'escola bressol; i el servei de dutxes per a persones amb situació d'exclusió social.

Millores en 41 carrers

L'Ajuntament de l'Escala ha invertit en les darreres setmanes uns 200.000 euros en una nova tongada de millores de l'asfalt d'una quarantena de carrers. Aquesta inversió s'ha repartit per bona part del terme municipal, des d'Empúries a Montgó, passant per Riells de Dalt o el Puig Sec.

Una de les actuacions que s'ha dut a terme ha estat al tram que va des del giratori de Sant Martí d'Empúries al pont sobre el Riuet, en què hi havia diversos forats a l'asfalt i problemes d'acumulació d'aigua en cas de pluja. També s'han fet nous passos elevats per reduïr la velocitat a l'avinguda Montgó i els carrers Tarragona, Miró Sud i del Puig.

Per al regidor de Serveis, Robert Figueres, «continuar fent un esforç important en en el manteniment de carrers».