La Junta de Govern del Consell Comarcal de l'Alt Empordà va aprovar la resolució de les convocatòries d'ajuts de menjador per a alumnes que estudien en centres públics i concertats per al curs 2017-2018. Les beques compten amb un pressupost d'1,8 milions d'euros.

Els ajuts individuals de menjador, que és la partida més elevada de tot el bloc concedit pel Consell, puja a poc més d'1 milió i es distribueix entre els alumnes de 63 escoles d'arreu de la comarca. Pel que fa als alumnes amb menjador obligatori, s'hi destinaran 736.142,14 euros i es distribuiran a 33 centres escolars. També es destinen 125.504 euros a pagar el menjador obligatori dels quatre centres privats concertats de la comarca.

Reduir l'exclusió social

El president del Consell Comarcal, Ferran Roquer, va defensar que la concessió d'aquestes ajudes «contribueix a millorar la qualitat de vida dels empordanesos».

Per a Roquer les beques menjador garanteixen la igualtat entre els alumnes. D'una banda, «permet que tots els escolars tinguin les mateixes oportunitats independentment d'on visquin en una comarca de 68 municipis i 193 nuclis» i d'una altra «els ajuts individuals permeten que els alumnes que no disposen de recursos puguin fer un àpat complet al menjador», va explicar.