Els Mossos d'Esquadra de l'Àrea Regional de Trànsit de Girona van detenir el dia de Nadal un home després de robar un vehicle en un aparcament de la Jonquera, conduir begut per l'N-II i accidentar-se. El seguien el propietari del vehicle i un grup d'amics que van ser testimonis del robatori.

El lladre és un home de 23 anys, de nacionalitat francesa i amb domicili a Saint-Felix-de-Lodez. Se li imputa un delicte contra la seguretat viària per conduir amb una taxa d'alcohol penalment punible i per un robatori i furt d'ús de vehicle.

El conductor va sostreure el cotxe d'un aparcament de matinada. El propietari i uns amics, en adonar-se'n, el van seguir.

Va iniciar una fugida per l'N-II i es va accidentar a l'encreuament de l'N-II, a l'altura del punt quilomètric 772,5, encara al terme de la Jonquera. L'home va xocar contra unes pilones que delimiten una benzinera. Van identificar-lo i van comprovar que havia robat el cotxe.

A més, se li va practicar la prova d'alcoholèmia i va donar un resultat positiu de 0,91mg/l, gairebé 4 vegades per sobre del límit màxim, que en aquest cas era de 0,25 mg/l.

El detingut va passar el mateix dia a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.