Figueres donarà la benvinguda als Reis d'Orient la nit del 5 de gener amb una cavalcada en què participaran més de 300 figurants i 8 carrosses, una més que l'any passat. Enguany es repartiran 700 quilos de caramels en la cercavila que mantindrà el recorregut estrenat fa dos anys, amb l'objectiu d'esponjar el públic i garantir la seguretat dels assistents.

El recorregut de les carrosses s'iniciarà al final del carrer Nou fins girar al carrer Castelló i de la Rutlla -vorejant el perímetre de la plaça del Gra i Catalunya-, enllaçarà amb el carrer Caamaño, farà la tradicional volta a la Rambla i s'enfilarà fins l'Ajuntament pel carrer Girona.

La cavalcada de Ses Majestats els Reis d'Orient incorporarà una nova carrossa fins ara mai vista i que representarà un centre logístic per a la distribució de regals, amb reproduccions de plànols antics de Figueres, escales i elements amb què s'escenificarà que és des d'allà que es puja a les cases a portar els regals. No se sap quin serà el motiu que enguany acompanyarà les principals carrosses dels Reis d'Orient.

El Consell d'Infants, en representació a tots els nens i nenes de la ciutat, tindrà una presència especial en la cavalcada. Seran els encarregats d'encapçalar el recorregut amb una carrosa amb al·lusions al món sardanista en motiu del bicentenari del naixement del músic Pep Ventura i la Capitalitat de la Sardana de Figueres durant el 2017.

La resta de comparses comptaran amb la implicació de companyies externes que oferiran espectacles amb éssers màgics (com cavalls alats, follets i fades), inflables, dromedaris i molta dosi de fantasia i il·lusió.

A la plaça de l'Ajuntament, el grup «Landry el rumbero» amenitzarà l'espera dels nens i les seves famílies fins la desitjada arribada dels Reis.

A més d'aquesta novetat, des de l'Ajuntament també s'ha destacat la renovació del vestuari de la comitiva del Rei Negre i l'ampliació del seguici d'en Fumera amb la construcció de dues grans estructures per als vigilants que l'acompanyen.

Dispositiu de seguretat

L'Ajuntament de Figueres ha organitzat un «gran» dispositiu de seguretat i de control de l'aforament dels diversos espais públics amb la col·laboració dels diferents cossos d'emergència i protecció civil, que treballaran per garantir que la benvinguda als Reis transcorri sense incidents.

Prèviament a la cavalcada, el 3 i 4 de gener, a la porxada de l'Ajuntament, hi haurà un carter reial que rebrà les cartes als Reis que els nens i nenes vulguin fer arribar a Ses Majestats i el mateix 5 a la tarda, se celebrarà el tradicional concurs de fanalets el teatre Jardí.